NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Novo leto – nova energija v vašem domu

Novo leto – nova energija v vašem domu

Deli

Dom mora biti zavetje, kjer se počutimo dobro, udobno in umirjeno. Ker to ni vedno najlažje, priporočamo, da začnete s svojim interjerjem. Kaj vam povzroča preglavice? Kako lahko uredite svoj prostor, da bo spodbujal dobro počutje?

Ustvarite kotiček za svoj nov hobi

Večina ljudi si ob novem letu obljubi nekaj drobnega, kar bodo poskušali izboljšati v bodoče. Tudi, če niste med njimi, gotovo obstaja kakšno področje, kjer bi se lahko bolj posvetili svojim željam in potrebam. V pomoč vam je lahko tisti prazen kot, kjer z nekaj blazinami, polico in svetilko uredite svoj lasten bralni kotiček. Če se želite posvetiti meditaciji, potrebujete še manj: preprogo ali šik tabure, ki vas bo kar vabil k umiritvi misli. Večji projekt je lahko neuporabljena soba, ki jo preuredite v sobo za jogo ali ustvarjanje. Če novi navadi namenite kotiček doma, obstaja veliko večja verjetnost, da se je boste tudi lotili – in vztrajali.

Ohranite zelenje

Decembra napolnimo svoje prostore s smrečicami, venčki in drugimi naravnimi elementi. Naj konec praznikov ne pusti vašega doma hladnega – božične venčke zamenjajte z zimskimi, na novo razporedite obstoječe rastline ali si podarite novo. S prijatelji naredite izmenjavo potaknjencev in vsi boste bogatejši za novo zeleno sostanovalko.

Ustvarite nov videz z obstoječimi dekoracijami

Če ste iztrošeni po praznični mrzlici, lahko preureditev polic in omaric vašemu domu podari nov izgled brez zapravljanja denarja. Premaknite umetnine, ogledala in okrasne blazine v drugo sobo ali le spremenite kompozicijo. Razlika bo očitna.

Izkoristite januarske razprodaje

Kdaj je boljši čas za izrek »ven s starim, noter z novim«? Popusti vam omogočajo osvežitev prostorov z manjšimi finančnimi vložki. Privoščite si novo posteljnino in set kvalitetnih brisač. Nove blazine in slika na hitro poživijo sobo brez večjih investicij in posegov v prostor.

Nasvet: Vaze, umetnine in tekstil lahko kupite tudi pri lokalnih ustvarjalcih in tako pridobite kos dekorja »z dušo«, ki vas bo razveseljeval še leta.

Oznake:
Prejšna objava
Naslednja objava

Morda vam bo prav tako všeč