NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Oblikovanje kot iz sanj

Deli

Oblikovalski studio Sunriu, plod oblikovalca Jinga-Cyuana Tanga, prefinjeno izdeluje konceptualna viseča in stenska svetila. V nadaljevanju predstavljamo njihovo najnovejšo kreacijo, svetilko Air-Shape.

Tajvanski industrijski oblikovalec Jing-Cyuan Tang, ki se je specializiral za snovanje edinstvenega pohištva in drugih oblikovalskih kosov, je zasnoval kolekcijo po navdihu milnih mehurčkov. »Nekoč sem slišal, da če hočeš poznati obliko vetra, moraš samo napihniti ogromen mehur! Preprosto poskušam videti mehurčke v drugačni luči in menim, da jih njihova negotova oblika naredi privlačne – zato sem se odločil, da jih zajamem kot koncept oblikovanja,« pravi.

Uporabil je koncept kroga, skozi katerega otroci pihajo mehurčke. Ta predstavlja vizualni portal, iz katerega se vije spreminjajoča se oblika milnice, kar je vizualna osnova celotne kolekcije. V praksi to pomeni steklo asimetričnih oblik, pritrjeno na kovinski obroč z LED osvetlitvijo.

“Nato sem začel počasi graditi oblike, da so bili kosi videti kot zamrznjeni v času, in realiziral mehurčke z mavričnim steklom. Zato je videti tako osupljivo in sveže,” dodaja Tang.

Kolekcija čudovito zajame prizmatične lastnosti površine mehurčkov, ki lovi svetlobo in odbija žarke v vse smeri. Mavrični videz, ki ga ustvari svetloba, ohranja muhast občutek, inovativno prenaša sanjsko estetiko, ki figurativno in dobesedno popestri vsak življenjski prostor.

Fotografije: Sunriu

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč