NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Od-do arhitektura: Dinamični minimalizem

Od-do arhitektura: Dinamični minimalizem

Deli

Umestitev hiše je narekovala specifična usmeritev parcele; najlepša panorama se namreč odpira proti severu, druga omejitev pa je dovozna pot na južni strani.

Arhitekti so iskali rešitev, da bi v največji možni meri osvetlili notranjost z naravno svetlobo, zato so se ustvarjalno poigrali z izmeničnimi nakloni streh. S tem so v interjer privabili južno svetlobo, dodana vrednost pa je gotovo naravna osvetlitev, ki skozi zunanji atrij vstopa v pritlično spalno krilo.

S preprostimi, naravnimi materiali in izčiščenimi linijami je notranjost hiše prežeta z mislijo na asketsko življenje, nižje umeščen dnevni del pa ustvarja občutek zadržanega luksuza. Nevsiljivo zasnovana pisalna miza z masivnim zaledjem ponuja pregled nad celotnim prostorom in se ponaša s prelepimi pogledi na naravo.

Kamin ustvarja občutek topline in vnaša prijetno ravnotežje med kontrastnimi materiali. Premišljeno zasnovano naravno osvetlitev dopolnjujejo ambientna svetila, ki vzpostavljajo prijetno vzdušje in prefinjeno poudarjajo linije pohištva.

Kljub temu da je objekt zasnovan minimalistično, so arhitekti poskrbeli za dinamiko in mnoge ustvarjalne rešitve, ki poenostavijo naročnikov vsakdan.

IME PROJEKTA: Hiša G Celje

ARHITEKTURA: od-do arhitektura in Navor d. o. o.

BIVALNA POVRŠINA: 170 m2

LETO IZVEDBE: 2022

LOKACIJA: Celje

PROJEKTANTSKA SKUPINA: Matic Škarabot, Aleš Žmavc, Denis Rovan

VIZUALIZACIJE: od-do arhitektura

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč