NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Od-do arhitektura: Svežina pod Golovcem

Od-do arhitektura: Svežina pod Golovcem

Deli

Mlad par je v nakup stanovanja prepričala njegova osvetlitev in usmerjenost velikih steklenih površin proti zeleni kulisi Golovca.

Arhitekta sta tloris zasnovala racionalno. Osrednji bivalni del je umeščen med dve sobi in kopalnici, s čimer je stanovanje pridobilo več uporabnega prostora in znatno zmanjšalo površino hodnikov.Glavni cilj je bil čim večja izkoriščenost kvadrature z jasno volumetrično zasnovo pohištva, ki se v vseh prostorih obdaja stene v celotni etažni višini. Osrednji prostor tako ostaja prazen, v njem kraljujeta le jedilniška miza in sedežna garnitura.

Zaradi specifične, kvadratne oblike osrednjega prostora je element kuhinjske mize rešen tako, da je izveden kot hibrid med kuhinjskim otokom in podaljškom jedilniške mize za šest oseb. Barvno-materialna paleta je sestavljena iz zadržanih odtenkov naravnega lesa in sivih ter belih površin.

Masivne pohištvene omarice so poudarjene z rezkanimi utori na razmiku treh centimetrov in poenotene z delitvijo pohištvenih elementov. Ta preprosti detajl doda značaj navadno praznemu elementu interjerja. Kuhinja je kompozicijski sestav dolgega nizkega pulta in prečno umeščene vgradne omare s hladilnikom in zamrzovalnikom. Stenska napa je integrirana v polno visečo omarico z vitrino, ki je samostojno umeščena na vertikalo.

Pika na i je v detajlih, kot so bakreni ročaji omar v spalnici, okrogli črni ročaji, črna svetila in podnožja kosovnega pohištva. Barvni poudarki so izvedeni na manjših pohištvenih kosih, denimo na stenskem mini baru.

  • Ime projekta: Stanovanje DP
  • Površina: 82 m2
  • Leto: 2021
  • Naročnik: Zasebni
  • Projektanti: od-do arhitektura, Škarabot Matic, Žmavc Aleš
  • Lokacija: Ljubljana
  • Fotografije: arhiv biroja
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč