NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Orientacijska osvetlitev je zlata vredna, ko nam ponoči kaže pot

Orientacijska osvetlitev je zlata vredna, ko nam ponoči kaže pot

Deli

Dober spanec je neprecenljiv. Vsak, ki ponoči ne dobi dovolj spanca, bo naslednji dan trpel. To pomeni, da so motnje med spanjem še posebej moteče. Kljub temu pa telo še vedno napol spi, ko ponoči obiščemo stranišče. To je predvsem posledica sproščanja melatonina, hormona, ki je uravnava cikel spanja in budnosti in je odgovoren za to, da je naše telo ponoči v stanju za spanje. Da ne bi porušili naravnega ritma telesa, kadar ponoči obiščemo stranišče in da bi se lažje vrnili k zasluženemu počitku, upoštevajte naslednje:

Da se po nepotrebnem ne boste udarili v prste: orientacijska svetloba je zlata vredna, ko nas ponoči vodi do stranišča.
  • svetla luč lahko zmede naravno uro telesa in omeji proizvodnjo melatonina. Če je le mogoče, zato ne prižgite luči, kadar ponoči obiščete stranišče, ali pa vklopite funkcijo zatemnitve.
  • Izognite se osvetlitvi z veliko modre svetlobe. Ta namreč vpliva na proizvajanje melatonina, ki ga telo potrebuje, da lahko znova zaspimo. V nasprotnem primeru modra svetloba telesu signalizira, da je noči konec.
  • Uporabite orientacijsko osvetlitev s senzorjem, ki zaznava gibanje, da bo vodila pot do stranišča, ko vstopimo v prostor. Takšen vir svetlobe je običajno šibek, oddaja ravno dovolj svetlobe, da minimalno osvetli tisto, kar iščemo – v tem primeru stranišče.

Orientacijska osvetlitev
Orientacijska lučka je sestavljena iz LED svetil v sedmih barvnih odtenkih in se samodejno vklopi, ko se oseba približa stranišču. Tako zlahka najdete pot tudi ponoči in takoj zatem bolje zaspite zahvaljujoč zatemnjeni svetlobi.

Integrirana osvetlitev
Pri tuš WC-ju Geberit AquaClean Sela je orientacijska osvetlitev vgrajena neposredno na stranišču in tako uporabniku dobro pokaže pot tudi v temi.

Pustite komentar