NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

P Plus arhitekti: Živo z neživim

P Plus arhitekti: Živo z neživim

Deli

Potrebe priznane produkcijske hiše so prerasle svoje stare prostore. Zaposleni so potrebovali ustvarjalen ambient, z odprtim tlorisom in polnim naravne svetlobe.

Pritličje stolpnice na Dunajski je v preteklosti zamenjalo več najemnikov, ti pa so za sabo pustili neugodno tlorisno razporeditev z manj kakovostnimi materiali, ki jih ni bilo mogoče ponovno uporabiti. Prva naloga arhitektov je bila tako popolno izčiščenje prostora, s čimer so omogočili prilagodljivost pri snovanju novih pisarn.

Prostor je v smeri vzhod-zahod transparenten. Kjer je potrebno, ga predelujejo zasteklitve, sten je zelo malo. Oblikovna igrivost se odraža v razkriti armiranobetonski konstrukciji, saj naročnik ni želel sterilnega, klasičnega pisarniškega ambienta.

Eden glavnih ciljev nove zasnove je bila bogata naravna osvetlitev z etažno odprtostjo. Zato je sejna soba s steklenimi stenami v središču, kar omogoča nemoteno prelivanje svetlobe iz enega dela etaže v drugega.

Ker delo produkcijske hiše obsega raznovrstne procese, je prostor zasnovan prožno in raznoliko. Čajna kuhinja s kotičkom za sprostitev je ob steni na širši strani tlorisa, ki ga sicer na ločene enote inovativno delijo svetila. Rdeča nit je kulisa sivo belih ploskev, ki z nevsiljivo pojavnostjo v ospredje postavljajo vsebino. Prostor dokončuje element rastlinja, ki ustvarja kontrast med živim in neživim, s tem pa zasnovo popelje raven višje.

  • Naročnik: Bright d. o. o.
  • Lokacija: Ljubljana
  • Leto: 2021
  • Površina: 180 m²
  • Projektanti: Primož Boršič, Nejc Jurič, Saša Grujić
  • Glavni izvajalec gradbeno-obrtniških del: MMAJ d. o. o.
  • Notranja oprema: Mizarstvo Podjed Matjaž s. p., Mizarstvo Štolfa, Intra Lighting d. o. o., Steklarstvo ROJS d. o. o.
Oznake: