NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Pametno zasnovani delovni prostori

Pametno zasnovani delovni prostori

Deli

Arhitekti biroja Kragelj so zasnovali nove pisarne slovenske podružnice naftno-plinske družbe. Pri oblikovanju so se oprli predvsem na vrednote in aspiracije podjetja, osrednja tema pa je medsebojno povezovanje ljudi.

Naročnik je želel prostore, ki se prilagajajo uporabniku, ga navdihujejo in spodbujajo. Zastarele pisarne jim niso omogočale timskega dela, ovirale so učinkovito komunikacijo in sodobne pristope k delu. Sprva so iskali alternativne rešitve. Priredili so stare prostore, poskusili delovati v drugih pisarnah v istem objektu, nato pa sklenili, da potrebujejo lastno zgradbo, oblikovano prav zanje.

Kragelj arhitekti so podrobno raziskali načine komunikacije zaposlenih, njihovo medsebojno sodelovanje ter strateške načrte podjetja. Med idejno zasnovo so se pogovorili tudi z vodji, plod tega obširnega sodelovanja pa je unikaten delovni prostor, prirejen kulturi naročnika in dinamičnemu načinu dela.

Oblikovali so delno odprt tloris z jasno definicijo namena posameznih gradnikov. Delovni kotički so tihi, zaposleni pa lahko izbirajo med individualno ali timsko prilagojenimi prostori. Interier je vabljiv, prijeten in vsak njegov del je unikaten. Srce vsake etaže deluje kot multifinkcionalno stičišče, ki z neformalno opremo ponuja možnost spontanih interakcij. Za formalne sestanke so na voljo zasebni, oblikovno raznoliki prostori, sproščena srečanja pa potekajo na zofah in stoječih delovnih mestih.

Novo delovno okolje spodbuja zdravje in dobrobit zaposlenih z obilico dnevne svetlobe in ergonomsko zasnovanimi delovnimi postajami. Umestitev in tipi svetil bazirajo na udobju za oči, za ugodno akustiko pa je poskrbljeno s široko uporabo zvočno vpojnih materialov. V sklopu pisarn se nahaja še telovadnica, kjer zaposleni lahko dodatno poskrbijo za zdravje in zmanjšanje stresa.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč