NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Pasivne hiše Marles na ogled

Deli

Dnevi pasivnih hiš so namenjeni vsem, ki razmišljate o gradnji hiše ali tistim, ki vas zanima, kaj je pasivna hiša, kako deluje, kaj lahko od nje pričakujete in kako je v njej živeti.

VERITAS – najsodobnejša družinska hiša

V Šentvidu pri Stični bo na ogled skoraj nič-energijska – pasivna hiša VERITAS II   
(ogled v živo v soboto, 6. novembra, od 10. do 13. ure)

VERITAS IIskoraj nič-energijska – pasivna hiša: v Brezovici pri Ljubljani, ki se od prve razlikuje po tlorisni razporeditvi
(ogled v živo v soboto, 6. novembra,od 10. do 14. ure).

Obe hiši izhajata iz linije Veritas, vendar sta po notranji razporeditvi prostorov in zunanjih geberitih popolnoma različni.V osnovni izvedbi je Veritas linija hiš zastavljena kot enokapnica, na željo kupca pa jo gradimo tako v dvokapni kot v izvedbi z ravno streho. Tokrat predstavljamo hiši z dvokapno streho, ki sta na željo kupca in zahtev OPPN-ja bili zgrajeni s polno etažo v
nadstropju. 

Odlikuje ju sodobno oblikovanje, izjemno racionalen, a hkrati prostoren tloris ter visoka energetska učinkovitost/energijski razred = < 15 kWh/m2a. Hiši s kvadraturo nekaj čez 160 kvadratnih metrov, grajeni v standardu skoraj nič-energijske – pasivne hiše, z vgrajenim sistemom prezračevanja z rekuperacijo sta izpolnjevali pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev.

DRENovo – sodobno naselje vrstnih hiš

Teden dni pozneje,  v soboto, 13. novembra, od 10. do 14. ure, pa si bo v okviru dnevov pasivnih hiš možno ogledati naselje vrstnih hiš DRENOVO. Gre za naselje postavljeno v tri nize po devet hiš. Ponuja se enkratna priložnost za vpogled v tri različne stopnje izgradnje, kjer je prvi niz dokončan na ključ, drugi trenutno v fazi dokončanja notranjih del, tretji pa v gradnji. V celotnem naselju se predvideva gradnja 79 hiš.

PREDAVANJA O PASIVNI GRADNJI

 
S predstavitvijo pasivnih hiš se pridružujemo vsakoletni akciji, ki že poteka v Avstriji, Nemčiji in drugod po Evopi. Dnevi pasivnih hiš se bodo pričeli s predavanjem o pasivni hiši in možnostih financiranja v petek, 5. novembra 2021, ob 16.30 (preko spletne aplikacije ZOOM), ki ga organizira Fakulteta za arhitekturo UL in Konzorcij pasivna hiša.

Ogled celotne novice o MARLESOVIH DNEVIH PASIVNIH HIŠ 2021.

Pokličite na telefonsko številko 02/429 45 00 ali pišite na elektronski naslov info@marles.com za prijavo na dogodek.
Dogodek bo organiziran z vso skrbnostjo, zato je število udeležencev v skladu z navodili NIJZ omejeno.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč