NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Pet izvirnih, linijskih kuhinj

Pet izvirnih, linijskih kuhinj

Deli

Eno-stenske kuhinje imajo preprosto, linearno razporeditev, ki zavzame manj prostora kot druge konfiguracije, hkrati pa ustvarjajo manj natrpan prostor.

Priljubljene so tako v majhnih interjerjih, kot tudi v večjih prostorih odprtega tipa, saj kuhinjo odprejo proti preostanku bivalnega dela, namesto da bi se omejile na otok, zajtrkovalnico ali polotok.

Stanovanje Setagaya, Japonska, biro Naruse Inokuma Architects

Linearna kuhinja japonskih arhitektov, ki se razteza vzdolž cementne stene, poteka po dolžini jedilnice odprtega tipa. Namesto standardnih omar z vrati ima kuhinja dve dolgi, vzporedni leseni polici in konzolno delovno površino. Zaključki, s svojimi s stenami in stropi iz surovega ometa, predelnimi stenami iz vezanega lesa in borovim podom, spominjajo na delavnico. Minimalistični, naravni materiali in odprte police, na katerih so na ogled prelepi kosi keramike, se povezujejo v unikaten tip estetike.

Hubert, Francija, studio Septembre

Ta kuhalno-jedilni prostor je razdeljen v dve coni, ki jo označujejo talne obloge. V jedilnici so tla obložena z lesom, v kuhinji pa z litim betonom. Bele omarice so nameščene nad in pod marmorno delovno površino, pri čemer se stenski elementi zaključijo malo pred koncem zaradi okna. Pred prenovo je bila ta kuhinja zelo ozka, a so arhitekti v prid odprtemu tlorisu odstranili predelno steno. Cevi, ki potekajo po celotni etažni višini, ostajajo kot opomin na preteklost.


Stanovanje Islington, London, arhitektka Larissa Johnston

Eno-stenska kuhinja v tem stanovanju je bila zgrajena znotraj volumna iz vezanega lesa, ki ločuje kuhalno-jedilni del od stopnišča za njim. Toplota lesa predstavlja kontrast industrijskim oblogam v obliki betonskih tal in pokrovu iz nerjavečega jekla, pultu ter ohišju pečice.

Apartma XVII, Francija, studio Razavi

Morsko zeleno kuhinjo so namestili poleg starinskega, kamnitega ognjišča. Delovna površina iz skrilavca zaključuje vrsto omar, visečim omaricam pa so se izognili in se odločili za stensko oblogo v unikatni geometrijski kompoziciji, ki jo horizontalno prečka odprta polica.

Gorska koča, ZDA, arhitekti Sheet/RockLA

Sheet/RockLA je kuhinjo umestil pod dvokapno streho počitniške koče v goratem delu Kalifornije. Vsebuje police iz vezanega lesa, omare in predale. Barvna lestvica nežno lesenih elementov in belih sten se ponaša s svežino, ki jo prelepo dopolnjuje pletena preproga. Zaradi uporabljenih barv prostor kljub le enemu oknu deluje svetlo in živo.

Vir fotografij: Dezeen

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč