NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Podjetje BSH in Čebelarska zveza Slovenije sta na svetovni dan Zemlje postavila prvi učni čebelnjak pri OŠ Nazarje

Podjetje BSH in Čebelarska zveza Slovenije sta na svetovni dan Zemlje postavila prvi učni čebelnjak pri OŠ Nazarje

Deli

Na svečanem dogodku ob izročitvi čebelnjaka v šolsko uporabo so učenci čebelarskega krožka, pod mentorstvom ga. Branke Nareks, goste navdušili z bogatim kulturnim programom v duhu čebel. Prava paša za oči pa so bile na šolskem travniku razstavljene ročno poslikane panjske končnice, katere so risali učenci sami.

Gostiteljica dogodka – ravnateljica ga. Vesna Lešnik ter gostje: g. Matej Pečovnik – župan občine Nazarje, g. Matija Petrin – direktor podjetja BSH, g. Boštjan Noč – predsednik ČZS, g. Franjo Podrižnik predsednik Čebelarskega društva Kokarje so v svojih govorih poudarili pomen skrbi za naravo in trajnostni razvoj, obstoj čebel, razvoj čebelarstva in izrazili zaupanje v mlajšo generacijo nastajajočih čebelarjev. Mladi čebelarji so z velikim navdušenjem in pričakovanji po novem znanju sprejeli novi čebelnjak in čebele, za katere bodo skupaj s ČD Kokarje preudarno skrbeli.

Blagovna znamka Bosch in podjetje BSH Hišni aparati Nazarje nameravata v prihodnjih petih letih v sodelovanju s ČZS postaviti vsaj 5 učnih čebelnjakov. Namen sodelovanja je spodbuditi in ozaveščati mlajše generacije o pomembnosti čebel, čebelarstva in čebeljih pridelkov.

Blagovna znamka Bosch in podjetje BSH Hišni aparati Nazarje nameravata v prihodnjih petih letih s sodelovanju s ČZS postaviti vsaj 5 učnih čebelnjakov. Namen sodelovanja je spodbuditi in ozaveščati mlajše generacije o pomembnosti čebel, čebelarstva in čebeljih pridelkov.

Matija Petrin, direktor podjetja BSH Nazarje je povedal, da je podjetje družbeno – okoljsko naravnano in da v podjetju radi sodelujemo pri trajnostno naravnanih projektih ter, da je eden takšnih projektov tudi projekt #začebele. Postavitev čebelnjaka na dan Zemlje, katerga obeležujemo od leta 1970 sovpada tudi z začetkom delovanja tovarne Nazarje, ki je lansko leto praznovala 50-obletnico.

Matej Pečovnik, župan Občine Nazarje je poudaril, da nas v prihodnosti čaka pomembna naloga, kako ohraniti okolje, naš planet in kakšen pomen imajo pri tem naše čebele. Postavitev čebelnjaka pri OŠ Nazarje je pomembno pridobitev za šolski čebelarski krožek in mlade čebelarje. 

Boštjan Noč, predsednik ČZS je izrazil veselje ob dolgoročnem partnerstvu s podjetjem BSH pri projektu #začebele, saj so takšne oblike sodelovanja pomembne za obstoj čebel in posledično vseh nas. S tem projektom, zasaditvijo 2000 lip in medovitih rastlin, je podjetje izkazalo družbeno odgovornost, ki gleda naprej za dobrobit narave in naše zanamce. Poudaril je še pomen čebel za Zemljo, saj brez njih Zemlje ne bi bilo. Čebele zagotavljajo eno tretjino svetovne hrane,  biotsko pestrost in obstoj vseh nas.

Franjo Podrižnik, predsednik ČD Kokarje se je zahvalil čebelarskemu krožku za 12 letno delovanje in njegovo vlogo pri ozaveščanju mladih o pomenu narave in čebel. Občini Nazarje in podjetju BSH se je zahvalil za podporo delovanju lokalnemu čebelarstvu ne le s postavitvijo čebelnjaka, ampak tudi s podporo pri organizaciji tradicionalnega slovenskega zajtrka, kjer je med kot eden izmed čebeljih produktov nepogrešljiv del zajtrka.

Ravnateljica OŠ Nazarje, prof. Vesna Lešnik je prepričana, da je šola z današnjim otvoritvenim programom vse prisotne prepričala, da so v šoli nad čebelnjakom navdušeni in ga bodo s pridom uporabljali. Čebelnjak predstavlja pomembno dodano vrednost k stalno prisotnemu ozaveščanju otrok o zdravem načinu življenja, o samooskrbi, o varovanju narave.

www.zacebele.si