NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Pohištvo ali skulptura?

Pohištvo ali skulptura?

Deli

Caleb Woodard ni sanjal o poklicu oblikovalca pohištva. Vseeno ga je življenjska pot ponesla v to smer, in še dobro, da je tako – danes namreč slovi po ročno izdelanih lesenih izdelkih, ki pogosto končajo v domovih zbirateljev.

V njegovem repertoarju se med drugim nahajajo mojstrsko oblikovan stol organskih oblik iz masivnega oreha, konzolna mizica iz enega samega kosa lesa z zapletenimi, jedkanimi detajli na površini, predalnik, ki na prvi pogled sploh ne izgleda kot predalnik… Njegova ljubezen do lesa se je pričela že v otroštvu, ko ga je oče v svoji delavnici učil lesarskih spretnosti. V odrasli dobi se je Woodard sprva podal na podjetniško pot v Washington, z leti pa je postal nezadovoljen in se v prostem času znova začel vračati k lesu.

Sčasoma je pričel ustvarjati kose pohištva po naročilu in počasi izdelal impresiven portfelj ter pustil službo. Danes ima stranke s celega sveta, kar gre pripisati družbenim medijem, saj so mu omogočili stik z globalnim občinstvom.

Rokodelec je pred nekaj leti atelje preselil nazaj v svoje rojstno mesto in sestavil ekipo treh ljudi, med katerimi je tudi njegov oče, ki je v njem vzbudil čut za les. Pravi, da je vsak kos pohištva narejen instinktivno, po občutku, kar mu daje globoko zadovoljstvo. »Tam zunaj bo nekdo, ki bo to cenil. Ne poskušam delati za vsakogar,« pravi. »To je veliko bolj pristno.«

Fotografije: Caleb Woodard, https://www.calebwoodardfurniture.com/instagram

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč