NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Popolnoma bela hiša ob Črnem morju

Popolnoma bela hiša ob Črnem morju

Deli

Hiša se nahaja na morski obali v bolgarskem mestu Sozopol. Osnovo objekta predstavlja delno rekonstruirana, 15 let stara hiša, ki je služila kot platno za oblikovanje povsem nove estetske celote. Arhitekti so se za elegantno, sanjsko vzdušje poslužili enotnega izgleda v beli barvi, uporabili pa so različne teksture in materiale.

Namesto tradicionalnih arhitekturnih elementov, po katerih je znan Sozopol, kot so strehe, krite s keramiko in loki, je biro Simple Architecture uporabil minimalistično zasnovo v sodobnem dizajnu.

Trinadstropna hiša ima monoliten videz, njena prisotnost ustvarja neomajen kontrast barviti pokrajini. Z ravno začrtanimi robovi je kot tujek med divjim rastlinjem in naravnimi prelomi zaobljenega kamna.

Dvorišče ponuja različne kraje za sprostitev in uživanje v mirnem okolju. Bela paleta se nadaljuje tudi v interjer, prekinjajo jo le umetniška dela, ki so umeščena v skorajda vsak prostor.

Teksturirani materiali in dimenzionalne površine poskrbijo, da bela notranjost ne deluje hladno in sterilno, temveč učinkuje kot sanjski prostor, v katerem imajo glavno besedo oblike.

Ogromna okna na oceanski strani uokvirjajo nenehno spreminjajoče se poglede na širno morje, ki je v vsakem trenutku dneva videti drugače.

Fotografije: Assen Emilov

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč