NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Prezračevalni sistem za več udobja in boljšo kakovost zraka tudi poleti

Prezračevalni sistem za več udobja in boljšo kakovost zraka tudi poleti

Deli

No, pa smo pred dnevi tudi uradno zakorakali v poletje. In čeprav pozimi vsi sanjamo o soncu in daljših dnevih, pa si poleti želimo le eno – čim lažje preživeti pasjo vročino. Večina ljudi prisega v vročih poletnih dneh najbolj prisega na klimatsko napravo, vendar pa lahko za prijetne bivalne pogoje poskrbimo tudi s prezračevalnim sistemom. Kako? Berite dalje.

Svež in čist zrak tudi poleti.

V vročih poletnih dneh se čez dan vsi bolj kot ne zadržujemo v senci, z roletami ali žaluzijami zastremo okna in, če jo imamo, vklopimo tudi klimatsko napravo. A slednja številnim ljudem ne dene dobro.

Velika prednost prezračevalnega sistema je zagotovo v tem, da naše prostore prijetno ohladi, vendar ob tem ne ustvarja neprijetnega občutka hladu (kot to lahko občutimo pri prepihu ali prenizki temperaturi klimatske naprave). Deluje namreč tako, da s stalnim dovajanjem svežega zraka vzdržuje prijetno temperaturo v notranjih prostorih, hkrati pa skrbi tudi za kakovost zraka, kar je poleti zelo pomembno.

Ponoči, ko se ozračje nekoliko ohladi in lahko vsi lažje dihamo, prezračevalni sistem v prostor vpihuje hladnejši zrak in tako ohlaja prostor na prijetno bivalno temperaturo, čez dan pa skrbi, da poletna vročina ne vstopa vanj. Preden zrak vstopi v naše bivalne prostore, ga prezračevalni sistem tudi filtrira in tako poskrbi, da v notranjost vstopi čist zrak, brez alergenov, cvetnega prahu in drugih škodljivih snovi. In pomembna prednost prezračevalnih sistemov i-Vent je v tem, da so njihovi filtri trajni, saj jih le preprosto operemo pod tekočo vodo in spet so pripravljeni za uporabo. Alergikom in osebam z občutljivim zdravjem pa priporočamo posebne filtre za cvetni prah.

Še ena velika prednost prezračevalnega sistema je tudi ta, da prezračevalni sistem skrbi za optimalno raven vlage v notranjih prostorih, s čimer preprečuje nastanek zdravju škodljive plesni, kar je pomembno v vseh letnih časih.

Preprosta vgradnja in visoka energetska učinkovitost.

Prezračevalne sisteme i-Vent lahko vgradimo hitro in preprosto ter brez velikih posegov v vaš dom, primerni pa so tako za novogradnje kot obstoječe objekte.

Rekuperatorske enote i-Vent so tudi zelo varčne, kar ne pride do izraza le v času kurilne sezone, ampak tudi v poletnih mesecih. Kot zanimivost lahko povemo, da posamezna rekuperatorska enota na letni ravni porabi le za približno 2,3 € električne energije.

Zaradi učinkovite izmenjave toplote med vhodnim in izhodnim zrakom bomo tudi v najbolj vročih dneh klimatsko napravo potrebovali manj, kot bi jo sicer, kar bo prispevalo k znatnim prihrankom. In četudi boste poleti vseeno prižgali klimatsko napravo, bo ta zaradi stalnega in nadzorovanega prezračevanja delovala kar do 30 % bolj učinkovito kot sicer.

Z naložbo v pametno prezračevalno enoto i-Vent, ki predstavlja revolucijo v decentralnem prezračevanju, boste poskrbeli za prijetno in zdravo bivalno okolje v čisto vseh letnih časih. Hkrati boste prispevali tudi k večji energetski učinkovitosti in zmanjšanju stroškov hlajenja prostorov v poletnih mesecih, pozimi pa boste zmanjšali toplotne izgube, ki bi sicer nastale zaradi zračenja skozi okna.

Oznake: