NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Prostornina: Nežna eleganca pastelov

Prostornina: Nežna eleganca pastelov

Deli

Biro Prostornina je v Ljubljani zasnoval interjer novega kozmetičnega salona La Bonita. Naročnik je želel ustvariti eleganten, nežen in ženstven ambient, ki bo strankam nudil razvajanje in oddih od vrveža zunanjega sveta.

Glavni element prostora je osrednja delovna površina, ki omogoča krožno gibanje: s frontalne strani služi kot sprejemni pult, na zadnjem delu pa se hkrati lahko odvija manikirna dejavnost. Interjer zaznamujejo mehke, zaobljene organske oblike, topli pastelni odtenki rožnate, sive in bež barve ter zlati detajli. Vsaka podrobnost La Bonite je zasnovana tako, da se stranka v njej počuti lepo.

Sprejemni prostor služi tudi kot nakupovalna galerija s sodobnimi, kakovostnimi lepotnimi izdelki, kjer si stranka med čakanjem lahko privošči dodaten trenutek zase. Poleg omenjenega manikirnega prostora sta v salonu še dve ločeni sobi za pedikuro, od recepcijskega dela ločeni s tekstilno zaveso, ki učinkuje kot vizualna pregrada in nudi dodatno akustično ugodje. Za tretmaje, kjer je potrebna večja mera zasebnosti, so v Prostornini načrtovali še tri ločene prostore za nego, kjer prevladuje umirjen, sproščajoč občutek.

Posebnost prostora je dvovišinski strop, ki so ga arhitekti izkoristili na različne načine. Izdelali so poličnik za izdelke, ki jih uporabljajo v salonu, nad osrednji delovni pult pa so obesili lestence in spuščene zlate mreže s suhim cvetjem. Uporabili so raznoliko paleto materialov in tekstur: kamnito teksturo Glamora, suho cvetje, rožnati apneni omet, zlate detajle ter bel in pastelno rožnat marmor.

Na vhodu obiskovalce pozdravi garderobni del s foto kotičkom, ki s suhim cvetjem in zlatimi detajli pooseblja koncept ženstvene elegance. Rastline, zlati poudarki in pomirjajoče barve so sicer uporabljeni za izražanje bistva salona v celotnem interjerju, vključno s kopalnico. Materiali ustrezajo zdravstvenim higienskim standardom in zahtevam, so trpežni in se z lahkoto vzdržujejo. Stene so obdelane s pralno barvo in vsi tekstilni materiali dopuščajo mokro čiščenje. V sanitarnih prostorih za goste je prostor izkoriščen v celoti. Ob umivalniku so prefinjeno umeščene poličke, ki strankam salona nudijo vse potrebne pripomočke, krivulje ogledala in drugih elementov pa nežno dopolnijo pastelno obarvani marmor.

  • Interjer: Prostornina
  • Ime projekta: La Bonita
  • Fotografije: Janez Marolt
  • Naročnik: La Bonita
  • Lokacija: Ljubljana
  • Leto: 2022
  • Površina: 75 m2
  • Interjer: Nina Mei Gaiman, inter. arh., Ana Jerše, univ. dipl. inž. arh., Tjaša Gerdej, dipl. diz.
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč