NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Samsung Electronics predstavlja prvi energetsko učinkovit hladilnik z zamrzovalnikom

Samsung Electronics predstavlja prvi energetsko učinkovit hladilnik z zamrzovalnikom

Deli

Nov zelo širok hladilnik z zamrzovalnikom spodaj RB6000D bo z novim inverterskim kompresorjem AI, načinom AI Energy in povečano zmogljivostjo poskrbel za energetsko učinkovito izkušnjo.

Podjetje Samsung Electronics je napovedalo prihod novega energetsko učinkovitega zelo širokega hladilnika z zamrzovalnikom spodaj[1] v Evropi. Hladilnik je bil predstavljen na svetovnem dogodku Dobrodošli v Bespoke AI, ki je potekal 3. aprila v les Pavillon des Étangs v Parizu. Izdelek dosega visoko energijsko oceno, njegove zmožnosti Wi-Fi pa omogočajo še večje prihranke energije s storitvijo SmartThings Energy.

»Kot odgovor na dejstvo, da je energetska učinkovitost za potrošnike pomembnejša kot kdaj koli prej, Samsung predstavlja nov model za sodobno dobo,« je dejal Moohyung Lee, izvršni direktor in vodja ekipe za izkušnje strank v oddelku za digitalne naprave (DA) pri podjetju Samsung Electronics. »S precejšnjimi prizadevanji na področju raziskav in razvoja smo poleg Samsung kakovosti in funkcij, ki jih cenijo svetovni potrošniki, zagotovili tudi možnosti varčevanja z energijo. Prepričani smo, da bodo uporabniki izkoristili prednosti novega hladilnika Samsung v vsakdanjem življenju.«

Hladilnik je v skladu z energetskimi standardi EU prejel energetsko oceno A, kar je prvič pri Samsung zelo širokem hladilniku z zamrzovalnikom spodaj. Samsung je s svojimi edinstvenimi rešitvami zmanjšal porabo energije za 55,9 % v primerjavi z običajnim modelom[1]. Zlasti novi inverterski kompresor[2] z umetno inteligenco je ključni del za doseganje ocene A v skladu z energetskimi standardi EU.

Novi visoko učinkovit inverterski kompresor z umetno inteligenco je bil preoblikovan tako, da se je povečal polmer vrtečih se delov, zaradi česar je njegova vztrajnost 4,1-krat večja kot pri običajnem kompresorju[3]. To pomeni, da lahko kompresor dlje časa ohranja moč, zato porabi manj energije, hkrati pa ohranja zmerno temperaturo v hladilniku. Kompresor prispeva tudi k znižanju ravni hrupa, saj je zaradi nove tehnologije krmiljenja do 5-krat tišji od običajnega modela[4]. Poleg tega zelo širok hladilnik z zamrzovalnikom spodaj podpira način varčevanja z energijo v SmartThings Energy[5], ki lahko zmanjša porabo energije za do 15 %[6]. Način SmartThings AI Energy uporabnikom omogoča tudi enostavno preverjanje dnevne, tedenske in mesečne porabe energije ter celo oceno mesečnih računov za elektriko. Če poraba preseže določeno oceno, lahko način tudiproaktivno varčuje z energijo[1]. Poleg tega lahko glede na uporabo in okolico optimizira hitrost kompresorja in pogostost cikla odmrzovanja, kar uporabnikom zagotavlja, da lahko dlje časa uživajo v bolj svežih živilih.

Samsung je model naredil konkurenčen tudi po zmogljivosti in oblikovanju. Da bi povečal prednosti zmogljivosti hladilnika z večjo širino od običajne, je Samsung uporabil tehnologijo SpaceMax™, ki je dediščina Samsung hladilnikov. Hladilnik uporablja tanke stene in učinkovito izolacijo za povečanje prostornine shranjevanja ob hkratnem ohranjanju enakomernih temperatur. Dodaten prostor za shranjevanje ne vpliva niti na zunanjost hladilnika, saj razmeroma kompaktna velikost ustvari več prostora v domovih uporabnikov.

Poleg zmogljivosti in možnosti shranjevanja ima hladilnik tudi elegantno obliko, zaradi katere je estetsko primeren za sodobne domove. Ponaša se s povsem ravnimi vrati in poglobljenim ročajem, ki hladilniku daje harmonično estetiko. Nežna osvetlitev uravnava svetlost in preprečuje bleščanje.

Razpoložljivost

Samsung zelo širok hladilnik z zamrzovalnikom spodaj 2024 bo na voljo za nakup od sredine aprila. Za več informacij obiščite spletno stran Samsung.

[1] Pomeni hladilnik z veliko zmogljivostjo z zamrzovalnikom spodaj (“BMF”) s širino 70 cm ali več. V Evropi se imenuje (Zelo širok hladilnik z zamrzovalnikom) Extra Wide Fridge Freezer.
[2] V primerjavi z modelom RL435EFBAS8/EF.
[3] Za omogočanje načina AI Energy sta potrebna povezava Wi-Fi in aplikacija SmartThings.
[4] Na podlagi notranjega testiranja v primerjavi z običajnimi kompresorji S3 Samsung.[5]
Na podlagi notranjega testiranja v skladu s standardom IEC 60704.
[6] Na voljo v napravah Android in iOS. Potrebna sta povezava Wi-Fi in račun Samsung.
[7] Rezultati preizkusa temeljijo na primerjavi tovarniško nastavljene temperature ob uporabi načina AI Energy in brez uporabe načina AI Energy. Rezultati se lahko razlikujejo glede na pogoje in načine uporabe.

Oznake: