NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Samsung predstavil novo linijo pralnih strojev z visoko energetsko učinkovitostjo in naprednimi funkcijami umetne inteligence

Samsung predstavil novo linijo pralnih strojev z visoko energetsko učinkovitostjo in naprednimi funkcijami umetne inteligence

Deli

Podjetje Samsung Electronics je napovedalo začetek prodaje nove linije pralnih strojev v Evropi. Prvič je bila predstavljena na globalnem predstavitvenem dogodku Dobrodošli v BESPOKE AI, ki je potekal v les Pavillon des Étangs v Parizu in uporabnike neposredno povezuje z izkušnjo Samsung Bespoke AI.

»Zavedamo se, da lahko pralni stroji veliko pripomorejo k energetsko učinkovitejšemu načinu življenja,« je dejal Moohyung Lee, izvršni podpredsednik in vodja ekipe za izkušnje strank v oddelku za digitalne naprave pri podjetju Samsung Electronics. »Z našo najnovejšo linijo pralnih strojev je Samsung naredil naslednji korak pri doseganju tega cilja, hkrati pa revolucionarno spremenil izkušnjo pranja perila.«

Na dogodku so bili predstavljeni modeli v štirih serijah izdelkov. Med njimi so modeli A-10 % in A-20 %, ki so izjemno energetsko učinkoviti, z zmogljivostjo 9 kg in 11 kg, ter A-40 %, ki so izjemno energetsko učinkoviti, z zmogljivostjo 11 kg. Potrošnikom zagotavlja, da bo vsaka izbira iz te serije visoko energetsko učinkovita. Poleg tega novi izdelki zahvaljujoč SpaceMax™ tehnologiji, ki so jo nasledili iz prejšnje linije, omogočajo veliko zmogljivost 11 kg v globini 60 cm, kar olajša namestitev, in so oblikovani z dizajnom Bespoke za estetsko privlačnost[1].

Učinkovitejši od razreda A s Samsung naprednimi tehnologijami

Nova linija pralnih strojev prinaša znatne prihranke energije v procesu pranja, pri čemer je najbolj opazen dosežek pralni stroj BESPOKE AI™, ki ponuja 40 % večjo energetsko učinkovitost. Samsung uporablja napredne tehnologije, ki jih prvič uvaja v svoji liniji pralnih strojev, da bi dosegel do 40 % manjšo porabo energije od minimalnih zahtev glede energetske učinkovitosti za uvrstitev v razred A[2].
Osrednja tehnologija, ki omogoča dodatno varčevanje z energijo, je tehnologija Bubble Shot[3]. Ta razprši milnico v bobnu na oblačila, tako da jo potegne skozi obtočno črpalko.
Tako se perilo zlahka prepoji, pralno sredstvo pa enakomerno prodre vanj, kar poveča splošno učinkovitost pranja.

Tehnologija Bubble Shot pomaga uporabnikom prihraniti vodo in čas cikla pri uporabi cikla za bombaž. Porabi do 20 % manj vode[1] kot običajni pralni stroji. Gostota pralnega sredstva v vodi se poveča, saj je količina pralnega sredstva enaka. To izboljša učinkovitost pranja, hkrati pa skrajša čas cikla pranja za do 25 %[1].
Z načinom AI Energy[2] v storitvi SmartThings Energy je spremljanje energije še bolj razširjeno. Uporabniki lahko spremljajo dnevno, tedensko in mesečno porabo energije, funkcija pa lahko celo oceni mesečne račune za elektriko. Če bi mesečni račun za elektriko lahko presegel uporabnikov cilj, lahko SmartThings Energy vklopi način varčevanja z energijo, ki pametno zmanjša porabo energije do 70 % v primerjavi s pranjem v topli vodi[3].

Izboljšanje uporabniške izkušnje s tehnologijami, ki temeljijo na umetni inteligenci

Nova linija izboljšuje energetsko učinkovitost, poleg tega pa osnovne funkcije linije pomagajo uporabnikom, da z manj truda ustrezno poskrbijo za svoje perilo.
AI Ecobubble™[4] omogoča, da se programi prilagodijo perilu. Glede na zaznano vrsto tkanine prilagodi količino mehurčkov, ki hitro razrahljajo umazanijo in madeže ter čas pranja, temperaturo vode in hitrost vrtenja. Tako pere enako učinkovito v hladni kot v topli vodi, pri čemer porabo energije zmanjša do 70 %[5] v primerjavi s pranjem v topli vodi. Poleg tega ščiti barvo in strukturo oblačil in omogoča kar 45,5 % boljšo nego tkanin[6].

AI Wash pere oblačila nežno, vendar temeljito[7], z manj vode in detergenta. Z naprednim zaznavanjem AI Wash zazna težo in mehkobo tkanine v perilu ter aktivno spremlja stopnjo umazanije. Na podlagi zbranih informacij AI Wash odmeri ustrezno količino vode in pralnega sredstva. Neprestano prilagaja čas namakanja, izpiranja in centrifugiranja za najboljše rezultate[8]. Tako AI Wash izboljša učinkovitost pranja in zmanjša količino odpadkov.

Široka paleta navdušujočih funkcij pranja perila

Samsung je uporabil in razširil funkcije na treh pomembnih področjih pralne izkušnje: zmanjšanje sproščanja mikroplastike, enostavnost uporabe in čas pranja. Tukaj je opisano, kako:

Cikel Manj mikrovlaken™ (Less Microfiber™ Cycle): Vsi modeli v ponudbi so opremljeni s standardnim ciklom Manj mikrovlaken™. Ustvarjen je bil, da se iz oblačil izloča manj mikroplastike, ki se odvaja v odtočno vodo. S prilagoditvijo hitrosti vrtenja motorja in intenzivnosti pranja ta cikel zmanjša količino mikrovlaken, ki se sproščajo v odtočno vodo, za do 54 %.[9]
Skeniranje pralnih sredstev[1] (Detergent Scan) in skeniranje etikete za nego[2] (Care Label Scan): SmartThings nega perila[3] (SmartThings Clothing Care) ponuja nove funkcije, ki potrošnikom omogočajo preprosto uporabo pralnega stroja. Funkcija skeniranje pralnih sredstev uporabnikom omogoča enostavno uporabo ustrezne količine pralnega sredstva ali mehčalca tkanin. Ko uporabniki s sistemom SmartThings skenirajo svoj detergent ali mehčalec, ta pošlje podatke pralnemu stroju, da doda ustrezno količino v perilo. Poleg tega lahko uporabniki najdejo funkcijo, imenovano skeniranje etikete za nego. SmartThings preveri in pralnemu stroju posreduje navodila za pranje, tako da se perilo ustrezno obdela na podlagi etiket za nego, ki so jih uporabniki skenirali.

Super hitrost (Super Speed): S funkcijo Super hitrost lahko pranje perila opravite v samo 39 minutah.[4] Tako kratek čas pranja omogoča pogon QuickDrive™, ki dinamično premika oblačila. Čas izpiranja je skrajšan tudi z uporabo Speed Spray, ki brizga močne curke vode za hitro odstranjevanje ostankov pralnih sredstev. Pralni stroj glede na količino perila pospeši hitrost vrtenja in tako hitro posuši oblačila.


[1] Velja samo za modele (WW**DB8*9***, WW**DB7*9***). Ta funkcija je na voljo samo pri uporabi določenih pralnih sredstev in mehčalcev, registriranih v podatkovni zbirki SmartThings (od decembra 2023).

[2] Velja samo za modele (WW**DB8*9***, WW**DB7*9***, WW**DB7*3***). Uporabnik je izključno odgovoren za vse morebitne posledice, vključno, vendar ne omejeno na, kakršno koli škodo ali poškodbe, ki jih povzročijo nepravilni podatki, ki jih je posredoval uporabnik.

[3] Na voljo v napravah Android in iOS. Potrebna je povezava Wi-Fi.

[4] Na podlagi uporabe funkcije Super hitrost s privzetimi nastavitvami in 5-kilogramskim polnjenjem.


[1] Na podlagi notranjega testiranja s ciklom Bombaž na modelu WW7400D s funkcijo Bubble Shot v primerjavi z običajnim pralnim strojem Samsung brez funkcije Bubble Shot. Rezultati se lahko razlikujejo glede na vrsto perila in okolje uporabe.

[2] Na voljo v napravah Android in iOS. Potrebna sta povezava Wi-Fi in račun Samsung.

[3] Uporablja se lahko, če je izbrana temperatura pranja 20 ~ 40 °C.

[4] Funkcija AI Ecobubble™ se aktivira le, če so izbrani določeni programi, vključno s programi Bombaž, Sintetika in AI Wash (Pranje z umetno inteligenco) z obremenitvijo manjšo od 2 kg.

[5] V primerjavi s pranjem v topli vodi. Testirano v skladu z IEC 60456-2010 / 4 kg perila / Super Eco Wash cold (Super eko hladno pranje) (WF80F5E5U4W) v primerjavi z bombažem 40 °C brez Ecobubble™ (WF0702WKU). Posamezni rezultati se lahko razlikujejo.

[6] Na podlagi preizkusa EMPA na 9-kilogramskem modelu (WF906U4SAGD, sintetika) z in brez Ecobubble™. Podatki so zbrani iz posameznih testov. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo glede na posamezno uporabo.

[7] Na podlagi algoritma, ki ga ustvari umetna inteligenca. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo glede na posamezno uporabo.

[8] V primerjavi z običajnim Samsung samodejnim dozirnikom, ki je nastavljen na doziranje priporočene količine pralnega sredstva. Na podlagi stalne analize količine pralnega sredstva, porabljenega v zadnjih 10 ciklih. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo glede na posamezno uporabo.

[9] Na podlagi testiranja laboratorija Ocean Wise Plastics Lab z 2 kg 100 % poliestrskih jopic s kapuco, pri katerem je bil primerjan cikel Sintetika na Samsung običajnem modelu WW4000T in cikel Manj mikrovlaken na modelu WW7000B. Rezultati se lahko razlikujejo glede na dejanska oblačila in pogoje uporabe.


[1] Na podlagi notranjega testiranja s ciklom Bombaž na modelu WW7400D s funkcijo Bubble Shot v primerjavi z običajnim pralnim strojem Samsung brez funkcije Bubble Shot. Rezultati se lahko razlikujejo glede na vrsto perila in okolje uporabe.


[1] Velja samo za modele (WW11DB8******, WW11DB7******).

[2] Na podlagi Samsung notranjega testiranja. Modeli serije WW8400D so za 40 % učinkovitejši, kot je zahtevano za doseganje razreda A energetske učinkovitosti v skladu z Uredbo (EU) št. 2019/2014.  Rezultati se lahko razlikujejo glede na okolje uporabe.

[3] Velja samo za modele (WW**DB8******, WW**DB7******).