NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Skulpturalna svetilka SFIR

Skulpturalna svetilka SFIR

Deli

Namizna svetilka, zasnovana kot spodbuda kreativnih interakcij med človekom in predmetom, vabi uporabnike k igrivemu pristopu do svetlobe in aktivnemu spreminjanju ambienta. Odlikujejo jo preproste geometrijske oblike, značilne za njenega snovalca, nemškega oblikovalca Johannesa Buddeja.

Zasnova obsega linearne in ukrivljene geometrijske like, ki ustvarjajo vizualno uravnotežen kos. S senčnikom v obliki diska in cilindrično osnovo iz prašno lakiranega aluminija spominja na futuristična, nezemeljska telesa. V spodnjem delu se nahaja sistem LED osvetlitve z USB-C polnilno baterijo. Osrednji del zasnove predstavlja steklena krogla. Ta deluje kot prefinjen, kroglast spojni mehanizem, ki omogoča brezhibno 3D gibanje senčnika, hkrati pa zajema tudi svetlobne žarke, ki izhajajo iz podnožja svetilke. Senčilo in krogla sta pritrjena z dvema ploščatima navojema iz nerjavečega jekla, ki omogočata fleksibilno gibanje. Budde je iz reciklirane plastike izdelal v cilinder integrirane vložke po meri.

LED svetilka sledi brezčasnim oblikovalskim principom, sestavljenim iz preprostih geometrijskih oblik, ki skupaj ustvarjajo dinamično napetost. Razmerje med njimi daje svetilki SFIR svojo skulpturalno privlačnost in interaktivno funkcijo, ki deluje tako, da uporabnika pritegne na edinstven, igriv način. “Zahvaljujoč priročnemu sistemu raz-se-stavljanja, ki ne zahteva orodja, je SFIR ekspresiven dizajn, ki v središče postavlja človekovo izkušnjo s svetlobo,” pravi Budde.

Fotografije: Johannes Budde

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč