NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Štirje edinstveni oblikovalci preprog

Štirje edinstveni oblikovalci preprog

Deli

Spoznajte oblikovalce, ki snujejo resnično inovativne tekstilne izdelke z okolju prijaznimi materiali.

1. Álvaro Catalán de Ocón

Predan ustvarjanju ročno izdelanih kosov z naravnimi ali recikliranimi vlakni, de Ocón iz Madrida izdeluje fascinantne oblikovalske kose, tkane iz reciklirane plastike. V kolekciji je upodobil zračne slike nekaterih najbolj onesnaženih rek na planetu – Jangce, Ind, Ganges in Niger. Rezultat je osupljiva kolekcija umetniških preprog, ki z okoljsko noto opozarja na človekov odnos do planeta in spodbuja k odgovornemu ravnanju z naravo.

2. Vanessa Barragão

Portugalska tekstilna umetnica izdeluje edinstvene preproge in stenske tapiserije. Uporablja le reciklirano ali zavrženo prejo iz tekstilne industrije, svoje kose pa ročno izdeluje s tradicionalnimi tehnikami, kot so vezenje, kvačkanje, makrame, tkanje, pletenje, polstenje in ročno taftanje. Pri delu jo navdihuje njena povezanost z oceanom – odraščala je namreč v njegovi neposredni bližini.

3. Preproge Jahan

Jahan Rugs je eno prvih nebritanskih podjetij za proizvodnjo preprog v britanski Indiji. Njihova Perzijska ročno vozlana preproga se ponaša z originalnim, petnajst let starim dizajnom po navdihu del Richarda Huttena – sami so dodali taljenje, s čimer so dosegli prav poseben videz. Preproga je ročno vozlana, s 100 posameznimi vozli na kvadratni palec preproge.

4. Curves, Sean Brown

Curves je blagovna znamka dekoracij za dom, ki ne želi izdelovati nevtralnih predmetov, ki se prilegajo vsakemu interjerju, vendar stremi k ustvarjanju posebnih kosov s karakterjem. 100% ročno izdelane, taftane preproge iz akrila, je Brown pričel izdelovati, ko ni našel primerne za svoj dom. Navdih je dobil med brskanjem po kupu CD-jev na svoji mizi.

Oznake:
Prejšna objava
Naslednja objava

Morda vam bo prav tako všeč