NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Studio Interiore: Prostor harmoničnih nasprotij

Studio Interiore: Prostor harmoničnih nasprotij

Deli

Restavracija je obogatila svojo podobo s prelepim prizidkom, zasnovanim iz stare terase. Novi del predstavlja svežo zgodbo in pogled v sodobnost, stari del pa je z vsemi lastnostmi ohranjen za tiste, ki so vajeni videza francoske podeželske restavracije – s pridušeno svetlobo, slikami z bogatimi okvirji, starinskimi lestenci in poškrobljenimi belimi prti.

Pri načrtovanju prizidka je arhitektka upoštevala potrebo po prilagodljivi tlorisni zasnovi, ki omogoča preprosto preoblikovanje prostora glede na število gostov. Tako se lahko z osrednjo postavitvijo miz oblikuje ambient za zaključene skupine. To nakazujejo tudi lestenci, ki postavljeno kompozicijo zaključijo v celoto.

Z željo po delni ohranitvi prvotnega vzdušja je minimalistični slog obogaten s pridihom baročne elegance. Ta se odraža tudi v stropu, polnem rozet, ki ga krasijo unikatni starinski lestenci, ujeti v sodoben stekleni plašč. Starinska vrata so prenovljena, saj je Studio vztrajal pri njihovi obnovi in jih ohranil kot povezovalni element med obema deloma restavracije. So portal iz enega obdobja v drugega; oba tvorita celoto, ki piše zgodbo restavracije Debeluh.

Boj za najmočnejši element interjerja bijeta talna in stenska obloga. Prva je klasika v sodobni preobleki, parket z vzorcem ribje kosti, ki obiskovalcev ne pusti ravnodušnih. Ljubitelje umetnosti pa bo gotovo navdušila po naročilu izdelana tapeta s cvetovi v slogu Rembrandta. Arhitektka je mojstrsko ustvarila prostor harmoničnih nasprotij: svetlega in temnega, nežnega in grobega, starega in novega.

  • Ime projekta: Restavracija, ki združuje preteklost in prihodnost
  • Površina: 75 m²
  • Leto izvedbe: 2019
  • Lokacija: Brežice
  • Interjer: Studio Interiore v sodelovanju z Nikom Grmovškom
  • Fotografije: Nik Grmovšek
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč