NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Studio Interiore: Umirjena eleganca doma starejših

Studio Interiore: Umirjena eleganca doma starejših

Deli

Naročnik se je na Studio Interiore obrnil z vizijo kompleksa za starejše občane, ki bo ponudil nekaj več. Dom, ki bo tako lep, da bo spominjal na prestižni hotel, obenem pa tako prijeten, da se bodo stanovalci resnično počutili kot doma.

Velik del pozornosti je arhitektka namenila idejni zasnovi skupnih prostorov. Z željo, da se stanovalci počutijo varno in udobno, je zasnovala obilo kotičkov, ki omogočajo kakovostno preživljanje časa, upoštevajoč želje in potrebe, ki se porajajo pri tem delu prebivalstva. Premišljena vsebina in smiselna postavitev ustvarjata priložnosti za prijetno prebijanje časa za vsakogar.

Središče doma starejših občanov je avla, kjer se stanovalci srečujejo in preživljajo čas v prijetnem vzdušju. Pozornost takoj pritegne velik akvarij, ki ponazarja življenje in mir. Objemata ga dve polkrogli sedežni garnituri, ki prijetno zaključita ambient in spodbujata sproščen klepet med stanovalci in obiskovalci. Razsvetljava je zasnovana večslojno in nudi močno osvetlitev za aktivno preživljanje časa, kakor tudi neposredno usmerjeno svetlobo za prijetno večerno vzdušje.

Kotiček za branje s knjižnico in prostor ob kaminu sta pravi raj za vse, ki se radi zadržujejo ob ognju. Tukaj se stanovalci lahko sprostijo ob branju knjig ali preživijo čas v družbi prijateljev ob toplem poplesavanju plamenov. Še en prijeten kotiček je okrogla miza, kjer uporabniki lahko uživajo v pogovoru ali igrajo družabne igre. Zasebnejši prostor za molitev in meditacijo vabi v svoj objem v trenutkih samorefleksije in poduhovljenosti.

V projektu se jasno odraža pečat Studia Interiore – bogastvo materialov, prefinjenih vzorcev in dopolnjujočih se tekstur z razkošno izbiro prelepih kosov pohištva. Ravnotežje teh elementov ustvarja zasnovo za topel, prijazen in razkošen kompleks, ki bo zagotavljal višjo kakovost bivanja in ustvaril mnoge priložnosti za ustvarjanje novih spominov.

  • Ime projekta: Udobje doma in videz hotela, združena v nov koncept doma za starejše
  • Interjer: Studio Interiore
  • 3D- vizualizacija: Vividforge
  • Površina: 3300 m²
  • Leto izvedbe: 2023
  • Lokacija: Gorenjska
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč