NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Studio LEPPA: Večfunkcijsko središče doma

Studio LEPPA: Večfunkcijsko središče doma

Deli

Brezčasna zasnova prenovljenega stanovanja in obilica svetlobe ustvarjata topel dom v središču Ljubljane. Stanovanje kljub izkoriščenosti volumna daje občutek prostornosti in mlademu paru dviga kakovost bivanja. Tam se spomnimo, kako lepo in preprosto je lahko življenje ob preprostih užitkih, kot sta glasba in dobra hrana.

Veliko svetlobe, dobra usmeritev in prvoten tloris so investitorja prepričali k nakupu in temeljiti obnovi. Prvotno zanemarjeno stanovanje so arhitekti spremenili v privlačen ambient, primeren za mlad par.

Osrednje umeščeno sanitarno jedro je narekovalo potek zasnove, a razporeditev prostorov je prisluhnila življenjskemu slogu investitorja. Osrednji ‘kubus’, obdan v les, poleg estetske vrednosti ponuja izjemno funkcionalnost. Služi kot utiliti, uporabni del kuhinje, v dnevnem prostoru zakriva električne in telekomunikacijske inštalacije ter z iznajdljivim oblikovanjem zakrije vhod v sanitarije. 

Na željo investitorja se je jedilnica spremenila v prostorno kuhinjo, dnevnemu delu pa je dodano nekaj kvadratnih metrov na račun predimenzionirane spalnice. Nova umestitev kuhinjskega pulta pred okno je ustvarila svetlo delovno površino s pogledom na Triglav. Z razširitvijo prehoda je kuhinja povezana z dnevnim prostorom, kjer je okrogla jedilna miza. 

Z večjo vertikalno zasteklitvijo je v kopalnico povabljena naravna svetloba, ki vizualno poveča razmeroma majhen prostor. S tem je v prostor vnesena tudi dimenzija drznosti, saj se kopalnica prefinjeno povezuje z bivanjskimi prostori. Zaradi prostorske stiske je utiliti umeščen izven kopalnice, v ‘kubus’ stanovanja. 

Z brezčasnim in funkcionalnim oblikovanjem ter izbiro toplih in prijetnih materialov so arhitekti ustvarili umirjen ambient. Detajli, kot so elegantne črne police v sklopu omar dnevne sobe in lesenega kubusa, dodajo stanovanju poseben značaj in prostor, ki ustreza uporabnikom.

V stanovanju je čutiti prijetno energijo, zato ni čudno, da se otroci in kužki v stanovanju takoj sprostijo in spontano lovijo okoli osrednjega kubusa.

  • Izvajalec: Mizarstvo Florjančič
  • Površina: 71 m2
  • Leto izvedbe: 2022
  • Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč