NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Studio Stratum: TIC Postojna

Studio Stratum: TIC Postojna

Deli

Ureditev turistično informacijskega centra (TIC) zaseda prostor vzdolž Kosovelove ceste in omogoča turistom preprost dostop do informacij o Postojni, širši Notranjsko-kraški regiji in Zelenem krasu.

Zasnova obsega ohranitev obstoječega avtobusnega postajališča, ureditev manjšega počivališča s parkirnimi mesti, objekt TIC-a s sanitarijami ter ureditev vseh tlakovanih in zelenih površin z razmestitvijo in izborom urbane opreme ter postavitvijo potrebnih informacijskih tabel.

Objekt TIC-a je sestavljen iz dveh programskih sklopov. Prodajna galerij je spremenljiva in omogoča poljubno razporeditev elementov opreme ali razstavnih eksponatov. Razstavljeni elementi in informacije so vidni tako od znotraj kot od zunaj. Na previsnem delu strehe je nameščena informacijska oznaka, ki služi kot informacijski displej. Servisni del s sanitarijami je od prodajne galerije ločen in se lahko popolnoma zapre.

Objekt TIC-a je sodobno oblikovan, a hkrati usklajen z okolico, v kateri zaradi svoje izvirne oblike postane označevalec (landmark). Objekt upošteva načela trajnostne gradnje z izrabo alternativnih virov energije, obliko in orientacijo. Uporaba avtohtonih materialov parafrazira prepoznavno notranjsko-kraško gradbeno tipiko na sodoben način.

  • Projekt: Turistično informacijski center Postojna (2014)
  • Vodilni avtorji: Polona Filipič, Peter Šenk
  • Soavtorij: Marko Pretnar
  • Sodelavci: Primož Špacapan, Nejc Jurič
  • Naročnik: Občina Postojna
  • Fotografija: Virginia Vrecl
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč