NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Švedska blagovna znamka, ki upravičuje svoje ime

Švedska blagovna znamka, ki upravičuje svoje ime

Deli

V industriji, ki je nujno potrebna sprememb, Green Furniture Concept orje ledino zelenega oblikovanja: trajnost in oblikovanje, osredotočena na človeka, predstavljata nov standard za vse elemente v javnih prostorih.

Švedska blagovna znamka pohištva, ki jo je ustanovil Johan Berhin, se osredotoča na ustvarjanje modularnih sedežnih sistemov za javne prostore. Pred kratkim je odkrila, da se ponaša s podnebno pozitivnim statusom, kar pomeni, da njiena dejavnost presega neto nič emisij ogljika in ustvarja okoljske koristi z odstranjevanjem dodatnih izpustov iz ozračja.

Green Furniture se je prvič predstavil na Stockholmskem pohištvenem sejmu leta 2010. Berhin ga opisuje kot »pohištvo s srcem in dušo; kosi, ki povedo nekaj o vašem okusu in občutku dgovornosti.«

Njegov portfelj sega od prometnih središč in zdravstvenih centrov do šolskih kampusov in maloprodajnih kompleksov, kjer lahko z izborom modularnih modelov pohištva prostoru doda uporabnost, strukturo, namen in identiteto.

Njihovo estetiko definirajo nežne krivulje, ki tečejo skozi središče vijugastih tramov, skupaj pa tvorijo brezhibne kompozicije javnega pohištva. »Razumemo, da lahko proizvodnja fizičnih izdelkov in njihov transport, medtem ko govorimo o želji delati dobro, izpade paradoksalno,« pravi Berhin. »Tako si nenehno prizadevamo za krepitev, učenje in izboljšanje načina poslovanja. Naš cilj je pozitivno vplivati na svet in prispevati k regeneraciji okoljskih sistemov; brez odpadkov, brez onesnaževanja,/…/«

Podjetje se je leta 2017 lotilo velikega projekta pogozdovanja v Kolumbiji, s katerim so doslej posadili več kot petindvajset tisoč dreves, v Evropi in Ameriki pa so jih posadili skoraj dvajset tisoč v sklopu več kot 600 projektov. Obenem raziskujejo želje potrošnika, s čimer želijo ugotoviti katera vrsta zelenih storitev bi bila najbolj smiselna in imela največji učinek.

Fotografije: Green Furniture Concept

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč