NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Svetilka OBJ-01

Deli

Oblikovalec iz Valencie, Manu Bañó, je zasnoval kovinsko namizno svetilko, ki je del kolekcije preprostih izdelkov, ki temeljijo na čistosti surovin.

Bañó je soustanovitelj oblikovalskega studia EWE in sodelavec priznanega podjetja za pohištvo, notranjo opremo in arhitekturo Esrawe Studio v Mexico Cityju. »Svetilka OBJ-01 je razumljiva, preprosta gesta, predmet, ki ne potrebuje razlage. Na prvi pogled razkriva svoj material, proizvodni proces, funkcijo in uporabo,« pravi Bañó.

Plošča iz surove kovine – lahko je izdelana tako iz jekla, nerjavečega jekla kot medenine – je spretno izrezana z laserjem in ročno sestavljena z gumijastim kladivom brez varjenja. Čisti geometrijski liki tvorijo osnovo; pravokotnik, krog in valj na zadnji strani, v katerega je subtilno vgrajeno LED svetilo.

Krog, ko je izrezan, zlahka prevzame funkcijo zaslona in se zavrti za 360 stopinj za poljubno usmeritev svetlobe.

Manu Bañó se je rodil leta 1990 v Valencii v Španiji. Po študiju industrijskega oblikovanja na univerzi UCH CEU v Valenciji in magistrskem študiju pohištva in razsvetljave se je pridružil studiu Magnus Long v Londonu in sodeloval pri projektih za univerzo Central Saint Martins. Njegova dela so bila razstavljena na oblikovalskih sejmih, kot so Design Miami/Basel, Salone Satellite v Milanu, Maison&Objet v Parizu in Zona Maco v Mehiki, prejel pa je tudi številne nagrade.

Trenutno živi in dela v Mexico Cityju.

Fotografije: Manu Bañó

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč