NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Tabure, ki spodbuja ustvarjalna sodelovanja

Tabure, ki spodbuja ustvarjalna sodelovanja

Deli

Med stockholmskim tednom oblikovanja 2022 je bil v sklopu salona NK Inredning predstavljen nov tabure oblikovalke Lise Hilll, imenovan Lumi Pouf.

Lumi v finščini pomeni »sneg« ali »svetloba«, navdih za oblikovno zasnovo pa so naravne snežne tvorbe in led. Njegovo jedro je iz lesa, oblazinjenje pa temelji na recikliranih PET plastenkah. Pameten postopek izdelave zagotavlja minimalno oblazinjenje z majhnimi žepi, všitimi v tkanino, zaradi česar je puf čvrst in udoben. Poleg tega žepki tvorijo enigmatičen vzorec, ki spominja na snežinko. Finski pomen besede lumi, svetloba, ustreza projektu, saj bo ta deloval kot zvezda severnica za NK Inredning in vse vpletene ustvarjalce. Obenem želi spodbuditi več lokalno proizvedenih in trajnostnih projektov in vzpodbujati ustvarjalnost, nova prijateljstva in čezmejno sodelovanje.

Ideja, da bi k izdelavi svojih različic pufa povabili še druge ustvarjalce, se je porodila, ko je večkrat nagrajena oblikovalka Lisa Hillland predstavila tabure lastnici NK Inredning, Kadi Harjak. Poleg Lise so svoje različice pufa ustvarili tudi oblikovalci, kot so Magniberg, Pia Wallén, Maxjenny in Remake/Stockholm City Mission. »Po pandemiji iščemo nove poti naprej in hrepenimo po inovativnih, poživljajočih projektih in oblikah sodelovanja. Cilj je osredotočiti pozornost na prepričljiva srečanja in sodelovanja med različnimi oblikovalci, s poudarkom na dobrem dizajnu, trajnosti in kakovosti,« pravi Kadi Harjak. Nekaj oblikovalcev je dobilo carte blanche za oblikovanje svoje interpretacije pufa, kar je vodilo v precej različne verzije tega kosa.

Lisa Hillland se pri svojem delu vedno močno osredotoča na kakovost in trajnost. Pri oblikovanju tabureja je želela ustvariti lepo, novo obliko z uporabo inovativnih šivalnih tehnik, konstrukcijo vzorcev in minimalnim oblazinjenjem. Izdelala je številne prototipe, preden je prišla do sedanje oblike, pri čemer se je odločila za usnjen material, ki je eden njenih najljubših.

Švedska znamka posteljnine Magniberg se je odločila za preobleko pufa v dveh različicah, ki združujeta ostanke blaga iz njihovih kolekcij. Ena je navdihnjena z modrimi črtami klasičnih poslovnih srajc, druga pa je nežnih barv, ki spominjajo na rože, tulipane in vrt, poln vrtnic. Lastnici blagovne znamke luksuznih oblačil in oblikovalki Maxjenny predstavljajo barve fascinanten in neizčrpen vir navdiha, ki ga je mogoče raziskovati v neskončnost. Pogosto uporablja motive iz narave.

Dobiček od prodaje pufa Lumi gre za oblikovalske štipendije, vsaka dizajnerska različica pa je edinstvena in se prodaja kot unikat.

Fotografije: Grand Relations

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč