NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Teksas: Dom med drevesi

Teksas: Dom med drevesi

Deli

Rezidenca Live Oak Ridge je najnovejši projekt Devina Keyesa iz arhitekturnega biroja Keyes. Objekt se nahaja med griči West Lake v Teksasu. Vzpenja se nad krošnje dreves in ponuja razgled na okoliške hribe, hkrati pa ohranja zasebnost, saj je skrit pred pogledi z ulice. Zunanjost odlikuje veliko osenčenih površin in bazen, kar je še kako dobrodošlo v teksaški pripeki.

Zunanjost objekta ima dva, nasprotujoča si materiala; bledi apnenec in črne kovinske plošče, ki v kombinaciji ustvarjajo kontrastno, močno vizualnost.

S kamnom obložen volumen je pravzaprav vhod z ulice in predstavlja pot v zasebnejše prostore hiše. Kuhinja je prav tako umeščena znotraj kamnite strukture, ena stran je obrnjena proti hribom, druga gleda na sprednje dvorišče.

Spodnja stran strehe je oblečena v cedrovino, s čimer se poklanja talni oblogi, ki obdaja bazen.

Spodnja etaža se odpira v zunanje družabne prostore, umeščene ob niz spalnic in na dveh straneh zastekljeno dnevno sobo.

Zgornje nadstropje funkcionira kot glavni bivalni prostor s kuhinjo, jedilnico, dnevno sobo, glavno spalnico, prostori za goste in velikim zunanjim balkonom.

Notranjost je dobro osvetljena skozi mnoga okna, posebnost pa predstavlja dnevna soba z dvema zastekljenima stenama, ki ponujata slikovit razgled na okolico.

Fotografije: Leonid Furmansky

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč