NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kreadom: Toplina kontrastov

Kreadom: Toplina kontrastov

Deli

Okrepčevalnica z več desetletno tradicijo nosi ime naše najlepše reke. V nasprotju z burno, po skalovju hitečo vodo pa njeno bistvo odlikujejo izčiščene linije in nevsiljivi materiali v neopaznih barvnih odtenkih.

Nekdaj klasična čevapčičarna se je s prenovo prelevila v sodoben prostor druženja, kjer se radi mudijo tako lokalni prebivalci kot turisti. Urbani ambient preveva svežina, ki postavlja objekt v korak s časom.

Arhitekti že z eksterierjem napovedo rdečo nit nove okrepčevalnice: najprej opazimo velike zasteklitve in prefinjen, a primerno osvetljen logotip, ki ga dopolnjuje terasa z lesenimi vertikalami in črnimi poudarki. Tako kot zunaj tudi v notranjosti prevladujejo pravokotne oblike, preprosta barvna lestvica v črni in sivi barvi ter les, ki ustvarjajo čist, svež ambient, v katerem obiskovalci z veseljem zaužijejo izbrano jed.

Osvetlitev je večslojna. Prodajni pult je dobro obsijan z linijsko lučjo, ki jo estetsko dopolnjuje ambientna svetloba s spodnje in zadnje strani. Prostor je bogato oblit z naravno svetlobo, ki vanj prodira skozi velika okna. Stenska in talna obloga v nežno sivem odtenku ponujata umirjeno kuliso dinamičnemu ambientu, okronanemu z visokim stropom, s katerega se spušča kovinska napeljava z usmerjenimi svetili.

Inštalacijski elementi so spretno umaknjeni iz prej prenapolnjenega prostora, v katerem zdaj prevladujeta dobra hrana in sproščeno vzdušje.

  • Leto: 2020
  • Velikost objekta: 72 m2
  • Kvadratura parcele: 103 m2
  • Lokacija: Nova Gorica
  • Interier: Kreadom d. o. o., Adrijan Cingerle, Renata Jakopin, Eva Sušnik
  • Fotografije: Špela Volčič
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč