NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Trajnostna inovacija iz Baumita: suhi beton, ki se meša skupaj z embalažo

Trajnostna inovacija iz Baumita: suhi beton, ki se meša skupaj z embalažo

Deli

Baumit, inovator v industriji gradbenih materialov, je razvil revolucionarni izdelek, ki je odličen primer uspešnega trajnostnega razvoja, hkrati pa odraža njihovo zavezo h kakovosti in varovanju okolja. Baumit ALL IN Beton je pripravljen suhi beton, pakiran v inovativno samorazgradljivo vrečo, ki ga lahko damo v mešalec kar skupaj z embalažo. Vreča iz naravnih vlaken se med postopkom mešanja razgradi in postane del betonske mase ter poskrbi za izboljšane lastnosti betona. S tem je priprava betona hitrejša, z manj prahu in brez odpadne embalaže!

Ko pomislimo, koliko milijonov praznih vreč na leto se nabere na enem samem gradbišču, bi bilo koristno najti alternativo, še bolj napredno od recikliranja in od uporabe vzdržljive embalaže. Gre za embalažo, ki lahko postane del surovine. S to vizijo je skupina strokovnjakov v podjetju Baumit začela razvijati izdelek. Rezultat je ALL IN Beton, prvi suhi beton, ki ga lahko damo v mešalec ali posodo za mešanje skupaj z vrečo. Ni je treba odpreti, zato se izognemo prahu pri stresanju iz vreče in odstranjevanju prazne embalaže. Takšno mešanje betona prinaša pomembne prednosti za mojstre − manj prahu, nič odpadkov na gradbišču in hitreje opravljeno delo.

Tu ne gre le za prihranek, pač pa za ustvarjanje vrednosti, saj vreča ni le embalaža, ampak tudi receptura in izdelek! Vreča, izdelana iz papirja, ki vsebuje skoraj izključno naravna celulozna vlakna iz lesa, se po štirih minutah razgradi v zelo majhna posamična vlakna, ki postanejo sestavni del betona in tako dodatno izboljšajo njegove lastnosti. To je uporabniku prijazna in stroškovno učinkovita alternativa za gradbene projekte, pri katerih potrebujemo več kot štiri vreče suhe betonske mešanice. Velikost pakiranja betona Baumit ALL IN je izračunana tako, da v mešalnik vstavimo dve vreči hkrati. Baumit ALL IN Beton razreda C16/20 je primeren za vsa betonerska dela pri večjih ali manjših gradbenih projektih. Zato ni pomembno, ali želimo postaviti žar, zgraditi novo ograjo ali pa vrtna hiša potrebuje stabilne temelje − s tehnologijo Baumit ALL IN je betoniranje zanesljivo, okolju prijazno in hitrejše.

V podjetju Baumit so se zavezali, da bodo razvijali izdelke, ki so prijazni do okolja in človeka. »Baumit ALL IN Beton je še ena zgodba o uspešnem razvoju inovativnega izdelka, saj v svetu gradbenih materialov še ni bilo embalaže, ki se sama razgradi in postane del izdelka,« je povedal Robert Schmid, družbenik in direktor družbe Baumit, in dodal: »ALL IN Beton upošteva vse tri vidike trajnosti. V družbenem smislu, saj smo pri uporabi materiala manj izpostavljeni prahu, se manj naprezamo in varujemo zdravje. V okoljskem smislu, ker ne proizvajamo odpadkov. V ekonomskem smislu, ker bi pri odstranjevanju vreč nastali stroški.«  

To pa se sklada tudi z željami in cilji vsakega gradbenega podjetja in pravega mojstra! Okoljsko odgovorno, pa tudi ekonomsko upravičeno je, da vsi skupaj skrbimo za trajnostno uporabo naravnih virov, za čim manjšo porabo energije in emisij ter za optimizacijo porabe surovin in energije.

Oznake: