NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Trajnostno pohištvo iz starih materialov

Trajnostno pohištvo iz starih materialov

Deli

Naturedesign, vodilna blagovna znamka na področju trajnostnega oblikovanja pohištva, kljub svojemu statusu še naprej raziskuje nove načine oblikovanja sodobnega pohištva iz več sto let starega lesa.

Podjetje s sedežem v Cerei, blizu Verone v Italiji, zdaj vodi Thomas Franco, ki je ustvaril novo kolekcijo z uporabo tradicionalnih rokodelskih tehnik iz Italije. Na Salone del Mobile Milano so se predstavili z novo kolekcijo materialov, ki vključuje les v kombinaciji s kamnom, usnjem, steklom in kovino. Pri snovanju novih kosov raziskujejo tradicionalne rokodelske obrti v regiji, na primer izdelavo stekla iz Murana.

Pri eni izmed miz je, denimo, plošča izdelana iz predelanega lesa, ki so ga vzeli iz stoletja stare stavbe, obdelali z nestrupenimi trajnostnimi barvami in postavili na podlago iz stekla, ulitega v kalupe iz litega železa. Ta tehnika daje materialu trdno strukturo, nujno za stabilnost tako velikega kosa pohištva.

Skozi novo kolekcijo raziskujejo gibanje, medsebojne odnose materialov in tekstur ter premikajo meje na področju trajnosti.

Fotografije: Naturedesign

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč