NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Trgovina Neriage: prava paša za oči

Trgovina Neriage: prava paša za oči

Deli

Butično trgovino s posebnim konceptom je zasnoval brazilski oblikovalski studio, imenovan Estúdio Sumaúma, ki predstavlja sodelovanje med oblikovalcem Aironom Martinom in arhitektom Gabrielom Contreiro. Staro skladišče z umetniško galerijo sta popolnoma prenovila v brezhibno oblikovano, sodobno trgovinico v središču soseske Pinheiros v São Paulu.

Izhodišče projekta je predstavljala materializacija mode skozi elemente arhitekture in oblikovanja, kot je vidno v nagubani betonski fasadi in vijugastih, vodnatih oblikah, ki so sicer zaščitni znak oblikovalke Rafaelle Caniello. Vhodni volumen ustvarja občutek tunela in spominja na pretekli skladiščni prostor. Etažna višina se razteza na šestih metrih, kar deluje veličastno in zračno. Skozi ogromno strešno okno ambient bogato osvetljuje dnevna svetloba.

Odsotnost ometa in surova kovinska konstrukcija strehe se nanašata na prvotno strukturo interjerja in sta izhodišče za postopek strganja sten, kar je v prvem sloju razkrilo luknje in kljukice, kjer so bila v stari galeriji obešena umetniška dela. Vse to predstavlja estetsko antitezo razstavljenim oblačilom, ta pa se odraža v organskih oblikah stojal za oblačila v kombinaciji s plemenitimi materiali, kot sta travertin in medenina.

Šestmetrska etažna višina je omogočila tudi druge oblikovalske prvine, kot so direktne in indirektne svetlobne rešitve, garderobe v plisiranem platnu, vpete na strop, predvsem pa odprtost prostorov med šiviljinim ateljejem na medetaži, ki je popolnoma odprta za obiskovalce. Ti lahko vidijo nastajanje oblikovalskih kosov oblačil vse od prototipa do končnih podrobnosti.

Največje prednosti so v majhnih detajlih in kosih, ki jih je oblikovalski studio izdelal izključno za Neriage; denimo veliko betonsko klop, ki trgovino deli na polovico, ogledalo organskih oblik in vijugaste preproge, ki združujejo različne ravni predelanega najlona, ​​zasnovanega za hojo brez obutve.

Tudi streha je doživela več sprememb, predvsem zaradi odstranitve starega volumna, v katerem je bilo nekoč galerijsko skladišče. Danes je namenjena dogodkom, ki v središču mesta združujejo oblikovanje, modo in gastronomijo.

Lokacija: Pinheiros, Brazilija

Arhitekti: Estúdio Sumaúma

Površina: 230 m²

Leto: 2021

Fotografije: Felco

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč