NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Ukrepi po poplavah: vključitev slovenskih proizvajalcev montažnih hiš

Ukrepi po poplavah: vključitev slovenskih proizvajalcev montažnih hiš

Deli

Svetovalci podjetja Marles iz Maribora, ki lahko na mesec izdela več kot 15 montažnih hiš, že aktivno pomagajo pri iskanju rešitev za sanacijo poplavljenih montažnih objektov, so sporočili iz podjetja, ob tem pa dodali: “Marles Hiše Maribor imamo v svojem programu poleg montažnih hiš tudi modularne objekte, ki omogočajo hitro izvedbo, hkrati pa udobno in kakovostno bivanje. To možnost predlagamo kot takojšnji ukrep.”

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so se ob ujmi in hudih poplavah, ki so prizadele prebivalce in njihove domove, nanje obrnili številni lastniki montažnih hiš in zaprosili za pomoč, zato so se v podjetju Marles hiše odločili aktivirati projekt Poplave 2023, odzivno iniciativo, namenjeno ponujanju podpore lastnikom montažnih hiš, ki se spopadajo s posledicami poplav na domovih.

Tadej Gosak, direktor podjetja Marles hiše Maribor

Aktivirali so svojo ekipo 

Z namenom zagotavljanja kakovostne sanacije in dolgoživosti objektov je podjetje Marles hiše Maribor aktiviralo interno ekipo, ki je na terenu, svetuje in izvaja oglede in meritve. Strokovnjaki bodo izvajali sanacijo objektov, skladno s standardi, po končani fazi sušenja.

“Naši zaposleni prizadetim že ves teden, tako na terenu kot na daljavo, pomagajo do rešitev za sanacijo obstoječih montažnih objektov,” je dejal direktor podjetja Tadej Gosak. Poudarili so, da trenutno ljudem pomagajo predvsem z ogledom nastalih razmer in izvedbo meritev, kar pomeni prvi korak pri načrtovanju sanacije.

Marles: “To možnost predlagamo kot takojšnji ukrep” 

Prav tako v podjetju verjamejo, da ukrepi, ki jih je napovedal Predsednik vlade Robert Golob, pomenijo primerno smer pomoči prizadetim v poplavah in dodajajo: “Marles hiše Maribor imamo v svojem programu poleg montažnih hiš tudi modularne objekte, ki omogočajo hitro izvedbo, hkrati pa udobno in kakovostno bivanje. To možnost predlagamo kot takojšnji ukrep.”

Lastna proizvodnja jim omogoča, da bodo za pomoč prizadetim z reorganizacijo del v proizvodnji zagotovili ustrezne dodatne proizvodne zmogljivosti. Menijo, da lahko na mesec izdelajo več kot 15 montažnih tipskih hiš za namen popoplavne sanacije.

“Za trajno namestitev pričakujemo, da bomo skupaj z vlado pripravili program, ki bo prizadetim ljudem ponudil rešitve do novega doma v najkrajšem času. Predlagamo izbiro več tipskih hiš različnih kvadratur, saj se potrebe prizadetih družin razlikujejo. Za tipske hiše je značilno, da so do okolja prijazne in racionalno zasnovane, saj je idealno izkoriščen prav vsak kvadratni meter stanovanjske površine. Čas gradnje je krajši, po vselitvi se pa zaradi energetske varčnosti zagotavljajo veliki prihranki energije in posledično nižji življenjski stroški,” še dodaja sogovornik.

Kako postopati v primeru poplavljene montažne hiše, kateri so ključni koraki, ki jih je treba takoj narediti?

  • V primeru poplavljenega objekta moramo najprej odstraniti vodo in prostor očistiti.
  • Stene saniramo tako, da odstranimo navlaženo stensko oblogo minimalno 10 cm višje od nivoja, kjer je popravljena voda v prostoru dosegala najvišjo točko, pri čemer ne posegamo v osnovno leseno konstrukcijo stene.
  • Pri zunanjih stenah je treba paziti na parno zaporo, ki jo je potrebno odrezati nižje od ravnine rezanja stenske obloge.
  • Pri odstranitvi navedenih mokrih materialov je treba odstraniti tudi vso navlaženo/premočeno toplotno izolacijo.
  • Leseno konstrukcijo je treba posušiti na vlažnost minimalno 18 %.
  • K sanaciji estriha pa pristopimo s pomočjo turbinsko-kondenzacijske metode, ki omogoča uspešno izsuševanje zajete vode v in pod estrihom ali pa z odstranitvijo estrihaZahtevana vlažnost estriha se določi glede na  tip talne obloge, ki bo položena po sanaciji.
  • Po zaključeni fazi sušenja sledi ponovna izvedba estrihov, sanacija sten, vstavljanje nove izolacije in zapiranje sten z novimi stenskimi oblogami.

Ključno je, da je po sanaciji zagotovljena popolna suhost prizadetih elementov objekta, zato je treba, da se pred izvedbo zaključnih del izvedejo meritve s strani strokovne osebe, vse to pa z namenom, da se zagotovi nadaljnje kakovostno bivanje.

Z namenom zagotavljanja kakovostne sanacije in dolgoživosti objektov, je podjetje Marles Hiše Maribor že aktiviral interno ekipo, ki je na terenu, svetuje in izvaja oglede in meritve.

Strokovnjaki bodo izvajali s standardi skladno sanacijo objektov po zaključeni fazi sušenja.

Podpora je na voljo na spletnem naslovu: poplave2023@marles.com

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč