NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Ura, narejena iz kavne usedline

Ura, narejena iz kavne usedline

Deli

Trajnostna, reciklirana, z nežnim vonjem priljubljene jutranje pijače.

Prvo uro na svetu, izdelano iz reciklirane kave, je zasnoval studio Lilienthal Berlin v sodelovanju z berlinskim podjetjem Kaffeeform. Sprva so jo predstavili na platformi Kickstarter, preko katere podjetniki zbirajo začetni kapital. Kaffeeform je ponudil svoje strokovno znanje o materialih, medtem ko ima Lilienthal Berlin bogate izkušnje pri oblikovanju ur. Skupaj so zasnovali ta edinstven modni dodatek, ki ga poleg trajnostnega materiala odlikuje celo vonj po kavi.

Pred nekaj leti je Jacques Colman, eden od treh ustanoviteljev podjetja Lilienthal Berlin, prvič držal skodelico za kavo iz Kaffeeforma. »Material se mi je zdel robusten in trden, zato sem pomislil, zakaj ne bi iz njega naredil ohišja ure?« Zato se je obrnil na Juliana Lechnerja, ustanovitelja Kaffeeforma. Po številnih prototipih je nastal izdelek, narejen iz reciklirane kavne usedline, zbrane v berlinskih kavarnah. Cilj oblikovalcev je postaviti nov standard za urarsko industrijo. »Na mnogih področjih obstaja velik trend k večji trajnosti. V naši industriji na žalost ure včasih še vedno tečejo nekoliko počasi. Naš glavni cilj je to spremeniti,« pravi Colman.

Morda presenetljivo, a povpraševanje za kavno uro zares obstaja. Kickstarter je za ta izdelek štirikrat presegel svoj finančni cilj po le nekaj dneh. Surovin za to linijo je več kot dovolj, saj samo v Nemčiji vsaka oseba v povprečju popije več kot 164 litrov kave na leto.

Fotografije: Lilienthal Berlin

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč