NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

VARČEVANJE Z VIRI: majhna žrtev za ogromne koristi

Deli

Manj odpadkov, še manj potovanj in zmanjšanje emisij CO2 – ekološko preoblikovanje embalaže za sistem za sanitarno splakovanje ima velik učinek na okolje.

Trajnost je del vsakdanjika podjetja Geberit že zadnjih 30 let. Neprestano iskanje trajnostnih rešitev se odraža v razvoju novih izdelkov in procesov ter posodabljanju starih. Zraven spada tudi ravnanje z embalažo.

EKOLOŠKO PREOBLIKOVANJE

Dober primer ekološkega preoblikovanja je pakiranje novega sistema za sanitarno splakovanje cevnega sistema, ki z rednim izpiranjem preprečuje razvoj bakterij v njem. Sistem za sanitarno splakovanje cevnega sistema se pošlje kupcem v embalaži brez stiropora. Poleg tega je sama embalaža izdelana zgolj iz kartona, ki ga je mogoče reciklirati. Zaradi tega ni stabilnost embalaže niti malo ogrožena.

Stiropor je problematičen material, saj ni biološko razgradljiv in se stežka uporabi znova. Zato je zmanjšanje uporabe stiropora odlično za okolje. Nova embalaža ima tudi druge prednosti za kupca in okolje – sedaj se zanjo porabi 40 % manj materiala, kar pomeni manj odpadkov. Poleg tega je karton možno reciklirati. Brez priloženega stiropora je velikost embalaže manjša za 35 %, kar pozitivno vpliva na količino prevozov in skladiščenja. Ker se zaradi manjše embalaže sedaj lahko naloži več izdelkov na tovornjak, se letno prevozi 250 000 kilometrov manj. Takšna zmanjšana količina prevoženih kilometrov pomeni 33 ton manj CO2 izpustov v enem letu, kar je očitna korist za okolje.

GEBERIT SISTEM ZA SANITARNO SPLAKOVANJE

Geberit sistem za periodično sanitarno splakovanje cevnega sistema se uporablja v javnih zgradbah (športni objekti, šole, bolnišnice, itd.) ter v zasebnih počitniških domovih in počitniških nastanitvah, kjer lahko stoječa voda predstavlja zdravstveno tveganje. Sistem za periodično splakovanje cevnega sistema Geberit ob rednih intervalih avtomatsko splakuje cevi s svežo vodo, kar preprečuje razmnoževanje bacilov, klic in bakterij.

Slika dveh kartonskih embalaž: v primerjavi s staro embalažo (na levi) je nova veliko bolj kompaktna in okolju prijazna.
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč