NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Vila Pavlina: Letovanje s konceptom

Vila Pavlina: Letovanje s konceptom

Deli

Nova apartmajska hiša v zimsko letovišče prinaša vse, kar pripada tovrstnemu objektu. Tradicionalni materiali so prilagojeni potrebam sodobnega gosta, arhitekt pa je ohranil duha Kranjske Gore in ga povzdignil na višjo raven.  

Vila Pavlina je zrasla na ruševinah propadajoče Vile Olge iz predvojnih let. Zasnoval jo je tržaški arhitekt Marco Rodda, ki se je oprl na naravne materiale, kot sta les in kamen.

Objekt se ponaša z dvanajstimi sodobno opremljenimi apartmaji, ki sprejmejo od dve do šest oseb. Vsaka enota ima svojo kuhinjo, kopalnico, dnevno sobo in spalne prostore. Imena apartmajev in parkirnih prostorov so snovalci črpali iz okoliške geografije: Vitranc, Krnica, Zelenci, Mojstrovka … Ker se po dolgem dnevu na smučišču prileže velneško sproščanje, je ponudba dopolnjena z dvema savnama, masažnim bazenom in fitnesom.

Vilo preveva umetniški duh. Pred vhodom goste pozdravita skulpturi akademske kiparke Dragice Čadež. Notranjost bogatijo fotografije in kipi, s pomočjo katerih lahko obiskovalci spoznajo del slovenske, tudi mitološke, zgodovine in umetnosti. Pri izboru fotografij so sodelovali z Muzejem novejše in sodobne zgodovine Slovenije, lesene skulpture pa so delo Jožeta Koželja in Zdravka Strajnarja. Kranjska Gora ima bogato tradicijo združevanja narave, športa in turizma, kar je izvrstno povzeto v umetniški podobi Vile Pavlina.

Zunanjost so odeli v siv kamen, imenovan luserna, ki se ponovi v obliki tlakovcev, pa tudi v interjerju za oblogo stopnic in velnesa. Hladen, umirjen material je dopolnjen s slovenskim macesnom in hrastom. Vsi detajli so dodobra premišljeni in zasnovani tako, da se brezhibno vklopijo v okoliško arhitekturo. Oprema je nestandardna, izdelana po naročilu in izven okvirov. Zaradi tega je arhitekt sprva naletel na nekaj neodobravanja pri izvajalcih, ki pa so se prilagodili in sledili njegovim inovativnim idejam. Rezultat je nadstandardna arhitektura z globoko premišljenim konceptom, ki bo navdušila zahtevnejše goste.

  • Ime projekta: Vila Pavlina
  • Arhitektura: Marco Rodda
  • Fotografije: Miran Kambič
  • Izvajalec: Semago, Tržič
  • Površina: 2500 m2
  • Leto izvedbe: 2023
  • Lokacija: Kranjska Gora
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč