NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Visio: oda ikonografskemu aparatu človeškega obraza

Visio: oda ikonografskemu aparatu človeškega obraza

Deli

Estetski jezik kolekcije izraža občutek za podrobnosti, ki vključuje subtilne linije obrazov iz manjših volumnov, ki se skrbno vklapljajo v svojo okolico.

Visio je nova kolekcija, nastala v sodelovanju med oblikovalskim studiem Nava + Arosio in podjetjem Masiero. Vsestranska, igriva oblikovalska rešitev je skupek konfiguracij obraznih »geometrij«, zasnovana je kot poklon človeški ekspresivnosti.

Polirana kovinska cev v rjavi barvi je ukrivljena, s čimer ustvari celoten obraz ali kompozicijo obraznih potez, kot so usta, nos, ušesa in oči, bodisi kot viseči ali stenski element. Kolekcija svetil prepleta mistiko in geometrijo ter ponuja nepredvidljive variacije, omejene le z našo domišljijo.

Visio dopušča ustvarjanje neskončnih prostorskih interpretacij, realističnih ali nadrealističnih. Ime je vzeto iz latinščine in pomeni »pogled, videz, spektakel«, s tem pa ponazarja glavne značilnosti te inovativne kolekcije.

Izbira materialov je bila logična, saj so z njo oblikovalci poudarili dolgoletne izkušnje, ki jih ima podjetje Masiero z obdelavo kovin. Na skupek obraznih potez, oziroma svojo novo kolekcijo, gledajo kot na neke vrste svetilno abecedo, s katero uporabnik lahko izrazi celo paleto čustev in doživljanj.

Fotografije: Masiero

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč