NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Vprašanja modularnosti in intimnosti v bivalnih in delovnih prostorih

Vprašanja modularnosti in intimnosti v bivalnih in delovnih prostorih

Deli

Edinstven modularen, zložljiv zaslon, ki se neopazno odpre z magnetnim sistemom vrtenja, ponuja različne stopnje zasebnosti. Njegov snovalec je Aloïs Gromard.

Vrhunsko zasnovana rešitev, imenovana »Peacock« oziroma »Pav« po naše, se osredotoča na potrebe človeka. Zaslon se brezhibno raztegne s sistemom magnetnega vrtenja in ponuja različne stopnje zasebnosti, glede na spreminjajoče se želje uporabnika.

»Zanima me vprašanje modularnosti ter razvijajočih se predmetov in prostorov. Ker sem pozoren na okoljske probleme, poskušam v fazi načrtovanja vključiti naravi prijazne pristope z materiali iz bioloških virov, ki jih je mogoče reciklirati,« pravi Gromard.

Peacock se uporablja v najrazličnejših bivalnih in delovnih prostorih, prilagaja se jim s široko izbiro živahnih in zamolklih odtenkov. Njegova minimalistična kompaktna oblika, ko je zaprt, uporabniku omogoča enostavno premikanje ali shranjevanje. Ko je raztegnjen, skoraj 2 metra širok in 1,8 metra visok, omogoča najvišjo možno mero zasebnosti.

Da bi zagotovil čvrstost zaslona, ​​je uporabil vezan les za notranjo strukturo krogov in jeklo za podnožje: »Odločil sem se uporabiti tanke kovinske noge, da bi ustvaril iluzijo lebdenja zgornjega dela,« dodaja.

Krogi iz penaste, barvite volnene klobučevine, dajejo prostoru mehak, igriv videz, njegove akustične lastnosti pa podpirajo funkcijo umirjene intimnosti. »Tehnični magnetni sistem omogoča, da se krogi gladko vrtijo in ohranjajo ravnotežje, ko je zaslon odprt,« pravi Gromard.

Fotografije: Aloïs Gromard

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč