NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

#začebele – družbeno odgovorni projekt podjetja Bosch

#začebele – družbeno odgovorni projekt podjetja Bosch

Deli

»Če bodo izginile čebele, bodo človeštvu ostala le še 4 leta življenja.« Izjava, ki jo nekateri viri pripisujejo Albertu Einsteinu, opozarja na pomembnost čebel za obstoj človeštva. Te žuželke oprašujejo rastline in pripomorejo k ohranjanju biološkega ravnovesja v naravi, omogočajo obstoj različnih živalskih in rastlinskih vrst ter seveda človeka, hkrati pa nam dajejo zdrave čebelje pridelke. Žal danes zaradi različnih razlogov število čebel po svetu strmo upada in skoraj 10 odstotkom vseh vrst čebel grozi izumrtje. Če bo šlo tako naprej, prihodnost ne bo ne svetla ne sladka.

Blagovna znamka Bosch na plemeniti misiji
Podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje in blagovna znamka Bosch sta s Čebelarsko zvezo Slovenije vzpostavila večletno sodelovanje pri projektu #začebele. V okviru sodelovanja bodo spodbujali ozaveščanje mlajše generacije o pomembnosti čebel, čebelarstva in čebeljih pridelkov.

Prve aktivnosti projekta #začebele

  • Kupci z nakupom malih hišnih aparatov Bosch pomagajo slovenskim čebelam. Bosch organizira v Sloveniji večletno donacijsko kampanjo #začebele, s katero ob prodaji malih hišnih aparatov Bosch, narejenih v tovarni BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje, zbira sredstva za postavitev enega čebelnjaka na leto poleg izbrane osnovne šole, v kateri je delujoč čebelarski krožek.
  • »Med v vsako jed«, mmmedeni natečaj za domače kuharje, ki poteka na družbenih omrežjih.  Znane slovenske vplivnice Ana Žontar Kristanc, Nives Orešnik, Lara Koren Nastran in Urška Jerman že vabijo sledilce na družbenih omrežjih (Facebook,  Instagram) k objavi slastnih receptov, ki vsebujejo med. Vsi, ki želijo sodelovati v natečaju in se potegovati za bogate nagrade, pa poleg objavljenega recepta navedejo še ključnik #začebele. O končnem zmagovalcu natečaja bodo konec maja odločili uporabniki FB BoschHomeSlovenija. Več na www.zacebele.si
  • Zasaditev 2000 medovitih lip in medovita cvetlica za vsako gospodinjstvo. V lanskem letu je tovarna BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje praznovali 50 let delovanja. Ob tej priložnosti in v podporo naravi ter projektu #začebele je podjetje za zasaditev namenilo 2000 medovitih lip. Zasaditev lip v občinah Zgornje Savinjske doline poteka v obdobju jesen 2020/pomlad 2021. Letošnjo pomlad pa bo tovarna vsakemu gospodinjstvu v občini Nazarje podarila tudi medovito trajnico.

    Več na povezavi www.zacebele.si