NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

#začebele – ustvarjalni natečaj “Čebele na delu”

#začebele – ustvarjalni natečaj “Čebele na delu”

Deli

Blagovna znamka Bosch in podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije že drugo leto zapored podpirata in ozaveščata mlade čebelarje, aktivne v čebelarskih krožkih v osnovnih šolah. Tako je letos v teh šolah potekal nagradni natečaj “Čebele na delu”, v katerem so se sodelujoči potegovali za učni čebelnjak in štiri družine čebel pasme kranjska sivka.

V ustvarjalnemu natečaju je sodelovalo 21 osnovnih šol, otroci pa so s katero koli slikarsko tehniko ustvarjali motiv čebele na delu. Sodelujoče šole so nato morale poslati set šestih otroških slik, ki so se v zaključnem glasovanju potegovale za glavno nagrado – novi učni čebelnjak, na katerega panjske končnice so preslikali zmagovalna dela. Na natečaj je prispelo preko 190 različnih slik, ki si jih lahko ogledate v galeriji na www.zacebele.si.  V odprtem glasovanju za najlepši set otroških slik so sodelovali otroci, njihovi starši ter širša javnost, zato je bila spletna stran www.zacebele.si v času glasovanja zelo obiskovana. Skupno število oddanih glasov je bilo 7.891, zmagala pa je Osnovna šola Jurija Dalmatina Krško, ki je prejela kar 3.078 glasov. Jeseni je zmagovalna šola tako dobila novi učni čebelnjak, osnovnošolci pa so goste slavnostne otvoritve čebelnjaka razveselili s prisrčno prireditvijo.

Poleg novega čebelnjaka v Krškem smo v okviru zaveze projekta #začebele letos podelili še en čebelnjak – pri Osnovni šoli Domžale. Tudi ta je svečano otvoritev čebelnjaka pospremila s pestrim programom.

V podjetju pravijo, da si bodo še naprej prizadevali, da bodo čebelice v zdravem okolju razveseljevale naš vsakdan. Naj medi!

V ustvarjalnemu natečaju je sodelovalo 21 osnovnih šol, otroci pa so s katero koli slikarsko tehniko ustvarjali motiv čebele na delu. Na sliki učenci iz OŠ Krško.
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč