NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Začenja se 12. festival ODPRTE HIŠE SLOVENIJE

Deli

Do otvoritve največjega 12. arhitekturnega festivala OHS 2021 nas loči le še en dan in bo potekal od 17. do 19. septembra 2021.

V programu je več kot 50 objektov, zunanjih ureditev in vodenj, ki si jih lahko ogledate na spletni strani OHS PROGRAM FESTIVALA.

Tema letošnjega festivala »Arhitektura gradi skupnost« je namenjena ključnemu vprašanju današnjega sveta – kako in na kakšen način bomo živeli skupaj? Kakšne prednostne naloge si bomo zastavili kot skupnost, kako bomo ohranjali svoj prostor za prihodnje generacije? Javni in skupen prostor stavb, gledališč, šol, poslovnih objektov, stanovanj, zasebnih hiš in parkov predstavljajo nevidno tkivo, ki družbo povezuje, gradi in ohranja vrednote in sleherniku omogoča vključenost in enakopravnost. Javna arhitektura, javni objekti in odprti prostor so torej zelena nit našega festivala, ki bo ponudil tudi več strokovnih vodenj in najširši javnosti predstavil Plečnikove ureditve, ki so prav letos postale del uradne Unescove svetovne arhitekturne dediščine.

“Odprte hiše” so preprost in učinkovit koncept, ki najširši javnosti ponuja brezplačne oglede odlične arhitekture in prostorskih ureditev. Festival Odprte hiše Slovenije vabi vsakogar, da raziskuje in razume vrednote dobro oblikovanega prostora.

Lumar Primus-R 150 iEDITION, prva in edina slovenska družinska hiša s certifikatom Active House iz Bruslja.

Pred začetkom festivala je pred dnevi potekal tudi novinarski ogled v Lumar Primus-R 150 iEDITION, prvi in edini slovenski družinski hiši s certifikatom Active House iz Bruslja, ki s svojimi tehnološkimi in arhitekturnimi rešitvami omogoča zdravo in udobno bivanje, v lesu in z obiljem dnevne svetlobe nima negativnih vplivov na okolje.

Pozdravni nagovor direktorice festivala OHS Lenke Kavčič. Na novinarski predstvitvi sta bila gosta tudi Danilo Anton Ranc, generalni direktor Direktorata za lesarstvo / MGRT (levo) in dr. Tomaž Kostanjevec, direktor javne agencije SPIRIT Slovenija (desno), ki sta nagovorila novinarje.
Zbrane novinarje je pozdravil tudi Boštjan Kralj, predstavnik podjetja Lumar IG d.o.o., ki je po uvodnih besedah tudi razkazal izjemen objekt.

Vse o festivalu si lahko ogledate na spletni strani ODPRTE HIŠE SLOVENIJE

Podporniki festivala so Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo:
Direktorat za lesarstvo in javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana ter podjetja Baumit d.o.o, Roltek d.o.o., Salonit Anhovo d.d., Velux Slovenija d.o.o., Eternit Slovenija d.o.o. Swiss pearl, Lumar IG d.o.o., Štern Group d.o.o. , M Sora d.d., Riko hiše d.o.o. in Fibran d.o.o.

Oznake: