NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Zima v slogu

Deli

Ne glede na to, ali obožujete ali prezirate mraz, so vam lahko ti inovativni dizajnerski kosi v navdih.  

Pri zimskih športih je oprema tista, ki ima pri uživanju na snegu precej velik pomen. Nepremočljivost, udobje, materiali in vizualni izgled – vse to vpliva na kakovost izkušnje na mrazu. Na trgu obstaja malo morje možnosti, na žalost pa je večina kosov za zimske športe izdelanih iz neobnovljivih materialov. Zato danes predstavljamo takšne, ki se pri proizvodnji osredotočajo tudi na trajnost, obenem pa ustrezajo standardom za kakovosten dizajn.

1. OnMateria: Baked

Snežna deska podjetja OnMateria predstavlja korak proti ogljično nevtralnim športom. Pri svojem delu uporabljajo obnovljive surovine, obenem pa se lahko celotna snežna deska ob koncu svoje uporabnosti reciklira. Sestavljena je iz lesne sredice, plasti naravnih lanenih vlaken in termoplastov na biološki osnovi.

Baked – OnMateria

Tudi na slovenskem tržišču imamo oblikovalca unikatnih, trajnostnih snežnih desk. Intervju z njim si lahko preberete tukaj.

2. Arcteryx Micon LiTRICTM: zaščitna zračna blazina Avalanche Airbag

Nujna varnostna oprema za adrenalinske navdušence. Zahvaljujoč preprosti sprožitvi z eno roko je zračna blazina Avalanche hitro pripravljena na uporabo, ne glede na to, ali uporabljate rokavice ali ne. Ponaša se z izredno lahkostjo, zato je enostavna za prenašanje, dvojna plast tekstila z visoko trdnostjo pa uporabnika učinkovito zaščiti pred plazom.

Avalanche Airbag

3. Spark Innovation: zimska čelada SCOTT

Če potrebujete čelado, ki je primerna tako za smučanje kot za gorništvo, ne boste našli boljše možnosti. Ker deluje enako dobro v izjemno mrzlih ali vročih razmerah, je uporabna v raznovrstnih pogojih. Ponaša se s čistim, 360-stopinjskim zvokom, ima napreden sistem prileganja uporabniku in še veliko drugega.

SCOTT čelada

4. Spark Innovations: Snobird

Še en zanimiv izdelek istega podjetja je Snobird – inovativna hibridna plošča, ki je prva te vrste na svetu. Z njim je Spark Innovations sprožil revolucijo v industriji ekstremnih športov. Na patentirani deski za snežno spuščanje prostega sloga lahko izvajate ‘flip’, ‘grab’, ‘rail’ in druge kul trike, ki so sicer izvedljivi samo z rolkami. To so dosegli tako, da so Snobird zasnovali kot napravo z dvojno ploščo, ki ima večosni sistem vrtljivega krmila. Zahvaljujoč svoji nenavadni strukturi se lahko plošča prosto vrti vzdolž X in Y osi.

Snobird 
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč