NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Zlitje dneva z nočjo

Zlitje dneva z nočjo

Deli

Twilight je dih jemajoče svetilo, ki prihaja iz studia Atelier Robotiq. Pri njegovi zasnovi sta oblikovalca uporabila načela letalskega lahkega inženiringa.

Atelier Robotiq s sedežem v Rotterdamu z globoko zakoreninjenim interesom za obrt in tehnologijo na milanskem tednu oblikovanja predstavlja svoj najnovejši kos, Somrak. S svojim utelešenjem minimalistične estetike in velikim poudarkom na kompleksnih detajlih oblikujejo kose višje kakovosti, brezhibno prežete z brezčasno estetiko, zaradi česar bodo aktualni še leta.

Novo svetilo na inovativen način zaobjema prehod dneva v noč in ujame trenutek njunega sobivanja z dvema organskima oblikama, ki se spretno zlivata ena v drugo. »Ko se dan sreča z nočjo, se pojavi mehka žareča svetloba, ki meša barve dveh svetov. Takrat se človek sprašuje, kako je lahko ena forma vstopila v drugo – zdi se, da naravno sobivata v popolnem ravnovesju,« pravita ustanovitelja Søren Blomaard in Anne-Lise Heydra.

Z uporabo Kevlarja sta dosegla izredno lahko strukturo, ki jo definirata trdnost in vzdržljivost. Največja različica, ki meri v višino 64 cm in ima premer 72 cm, denimo, tehta le 80 gramov.

»Od igranja z različnimi kompozicijami linij in barv, ki se ujemajo s čudovitim nebom, do eksperimentiranja z različnimi velikostmi in oblikami, ki se zlivajo ena v drugo – možnosti so se zdele neskončne,« dodaja dvojec.

Fotografije: Atelier Robotiq

Oznake:
Prejšna objava
Naslednja objava

Morda vam bo prav tako všeč