NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Blejski vodni festival vabi na degustacijo prve vodne penine in vodnih koktajlov

Blejski vodni festival vabi na degustacijo prve vodne penine in vodnih koktajlov

Deli

V okviru strokovnega dogodka Blejski vodni forum bodo v četrtek in petek 8. in 9. junija 2023 po 15.00 prvič predstavljene zanimive vsebine v povezavi z vodo tudi širši javnosti. Slovenski in tuji vodni someljeji bodo na blejski promenadi ob jezeru obiskovalce naučili pravilno degustirati vodo. Novo pridobljene veščine bodo lahko takoj preizkusili na degustaciji ustekleničenih voda iz celega sveta. Na voljo jim bodo tudi prva “vodno” penina na svetu, živa voda iz Tunjic z zlatimi lističi in vodni koktajli različnih okusov z naravnih sestavin.

Organizatorji so vode za degustacijo razdelili glede na učinke, ki jih imajo na naš organizem. V prvo skupino so uvrstili vode za hidracijo, v drugo vode za hidracijo z namenom in v tretjo vode za podporo zdravju. Vodne koktajle bodo “mešali” z vodo iz vseh treh skupin in naravnih sestavin. Kot posebnost bo širši javnosti prvič dostopna tudi lani prvič predstavljena ustekleničena živa voda z Zdravilnega gaja Tunjice z zlatimi lističi, ki je namenjena arabskemu trgu.

Ustekleničena živa voda z Zdravilnega gaja Tunjice z zlatimi lističi, ki je namenjena arabskemu trgu.

Na festivalu so lokalna društva pripravila ustvarjalne in poučne animacije in delavnice za najmlajše. Program se bo zaključil v petek ob 21.00 s projekcijo dokumentarnega filma z naslovom Ena za reko: Zgodba Save. Material za film je produkcijska ekipa posnela med veslanjem po celotnem toku reke Save od Podkorena in Bohinja pa vse do Jesenic na Dolenjskem. Po projekciji bo potekal voden pogovor z ustvarjalci filma.

Vstop na festival je brezplačen, program pa je dostopen na bledwf.com/sl/festival/

Oznake: