NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Dizajnersko urbano pohištvo

Deli

Mestni javni prostori pogosto predstavljajo naš vsakodnevni stik z zgodovinskimi objekti, hkrati pa omogočajo naključne in načrtne interakcije s sočlovekom, tudi z okolico samo. Zato je kvalitetna urbanistična zasnova ključnega pomena.

Poleg stavb, trgov in parkov se zunaj nahajajo tudi raznovrstni kosi pohištva. Danes predstavljamo češkega proizvajalca oblikovalske zunanje opreme, mmcité, ki mesta dopolnjuje s sodobnim, kakovostnim in barvitim pohištvom.

Manta

Manta je kos uličnega pohištva, ki ustreza zahtevam sodobnega življenja in predstavlja svežo rešitev, ki združuje delo in počitek. Je kompleksen minimalističen predmet, ki opravlja vlogo mize, klopi ali pisalne mize, zaobljene krivulje pa odražajo gibanje namišljenih valov. Snovalci jo vidijo v vseh vrstah javnih prostorov, tako zaprtih kot odprtih. Verjamejo, da poživlja prostore odprtega tipa, predsobe in široke hodnike, pa tudi vrtove, majhne parke, trge ali atrije.

Better

Težak betonski koš za smeti večjega volumna, ki pa ni videti pošastno. Zahvaljujoč premišljenemu oblikovanju je telo organsko modeliranih, a močnih linij. Izrazit zgornji rob vodi do vdolbine spuščene notranje podloge, subtilne noge pa povečajo stabilnost in omogočajo odtekanje vode. Hkrati olajšajo namestitev na neravne površine. S svojo elegantno obliko se ta oblikovalski koš za smeti prilega skoraj vsakemu kontekstu – povzdignil bo zanemarjeno lokacijo ter podprl kakovosten prostor s svojimi finimi detajli in celostnim dizajnom. Njegovo telo je izdelano iz visoko trdnega HSC betona, ojačanega s steklenimi vlakni in ima lahek zgornji del ter ojačano dno za večjo stabilnost.

Landscape

Dolge ravne in valovite črte, zarisane z vzdolžno deljenim lesenim trakom. Palisada naslonjala kot kontrapunkt, ki izgine za vdolbino sedeža. Prepoznavna stranska silhueta jasno definira profil. Enostranska in dvostranska klop brez naslonjala, klop z dvignjenim naslonjalom in drugi elementi ustvarjajo to izvirno paleto sedežnih elementov, ki presegajo običajno lestvico in sami postanejo objekt v pokrajini. Služi lahko kot navadna parkovna klop v kratkih delih ali kot neskončen pregradni element s sedežno funkcijo. Vse različice obstajajo v ravnih in ukrivljenih različicah. Edina omejitev je minimalni polmer ukrivljenosti, ki ga določajo tehnične lastnosti lesa.

Fotografsko gradivo: https://www.mmcite.com/

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč