NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Ford in Allego – partnerja pri elektrifikaciji evropske prodajne mreže z ultrahitrim polnjenjem

Ford in Allego – partnerja pri elektrifikaciji evropske prodajne mreže z ultrahitrim polnjenjem

Deli

Ford in Allego, vodilno vseevropsko javno omrežje za hitro in ultrahitro polnjenje električnih vozil, sta danes naznanila strateško partnerstvo, s katerim bosta v več sto Fordovih prodajnih salonov po Evropi uvedla infrastrukturo za ultrahitro polnjenje.

Novo sodelovanje bo uporabnikom dodatno razširilo ponudbo priročnih in zanesljivih rešitev za polnjenje Fordovih električnih vozil, vključno z novim električnim Explorerjem,1 saj si ameriška znamka prizadeva za 100-odstotno električno paleto modelov osebnih in gospodarskih vozil v Evropi do leta 2035.

Kupci lahko od 26.3.2024 že naročijo ‘crossover’ Explorer, Fordovo prvo električno osebno vozilo, zasnovano in izdelano v Evropi.

Ultrahitre polnilnice Allego, ki zagotavljajo polnjenje z močjo do 400 kW, bodo voznikom električnih vozil na Fordovih prodajnih mestih na voljo 24 ur na dan in bodo združljive z vozili, ki ponujajo možnost polnjenja z enosmernim tokom, ne glede na proizvajalca.

Fordove stranke bodo imele možnost plačila polnjenja po ugodnejših tarifah s kartico FordPass Charging, aplikacijo FordPass2 ali Plug & Charge, drugi vozniki pa bodo lahko plačali z debetno ali kreditno kartico.

“Allego še naprej širi svoje omrežje, da bi izpolnil povpraševanje po polnjenju, ki se pojavlja z večjim številom električnih vozil na cestah. Avtomobilski proizvajalci, kot je Ford, stopajo v korak s proizvodnjo večjega izbora električnih vozil, saj evropski trg v celoti prehaja na električna vozila. Z opremljanjem teh Fordovih prodajnih mest z Allegovo ultrahitro polnilno tehnologijo bo prehod na električna vozila še lažji in dostopnejši za voznike po vsej Evropi.” Mathieu Bonnet, izvršni direktor, Allego

“Nove visokozmogljive polnilnice bodo vključene v BlueOval Charge Network – Fordovo javno storitev polnjenja, ki voznikom omogoča dostop do polnjenja in plačilo na več kot 600.000 polnilnih mestih3 v Evropi. Ključna prednost za Fordove stranke bo tehnologija Plug & Charge na polnilnicah Allego, ki zagotavlja hitro in varno polnjenje brez uporabe aplikacije ali kartice RFID.” Oliver Adrian, vodja strategije polnjenja in energije ter prodaje na trgu, Ford Model e v Evropi

Oznake: