NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Higiena pitne vode v podometnem splakovalniku

Higiena pitne vode v podometnem splakovalniku

Deli

Geberit sanitarno splakovanje, integrirano v podometne splakovalnike, zagotavlja higieno pitne vode brez potrebe po dodatnem prostoru. Gre za idealno rešitev, če je WC že na ustrezni lokaciji.

Izdelek z dvema funkcijama: idealna rešitev za čisto in zanesljivo splakovanje keramične WC školjke ter preprečevanje stagnacije vode v cevnem sistemu. Optimalna izkoriščenost prostora brez dodatnih vgradnih delov. Podometni splakovalnik z vgrajenim higienskim splakovanjem je na voljo v varianti Sigma Duofix.

ODGOVORNOST ZA HIŠNE INŠTALACIJE IMA UPRAVLJAVEC

Odgovornost za kakovost vode v hišnih inštalacijah ima upravljavec stavbe. Če se voda segreva ali dlje časa miruje, se lahko začnejo razmnoževati bakterije, ki poslabšajo naravno ravnovesje mikroorganizmov v njej. Zaradi tega lahko pride do povečanja tveganja za zdravje, še posebej pri ljudeh s slabšim imunskim sistemom. Glavna protagonista med vodnimi, potencialno kužnimi bakterijami sta Legionella pneumophila in Pseudomonas aeruginosa.

LEGIONELLA PNEUMOPHILA

Te bakterije živijo v vodi in prsti v okolju in za preživetje potrebujejo kisik. Vdihovanje kapljic, ki vsebujejo te bakterije, povzroči okužbo v pljučih in dihalnih poteh. Okužba s to bakterijo lahko povzroči hudo obliko pljučnice (legionarsko bolezen) in visoko vročino (Pontiac mrzlica). Bakterije se razmnožujejo pri temperaturi vode 25–40 °C. Mejna vrednost je 100 bakterij/100 ml.

PSEUDOMONAS AERUGINOSA

To so okoljski bacili, ki tvorijo biofilme in ne okužijo zdravih ljudi, saj se lahko njihov imunski sistem brani pred boleznijo. Takšnim bakterijam smo nenehno izpostavljeni. Če pridejo v stik z vodo, ki vsebuje veliko teh bakterij, lahko ljudje s šibkim imunskim sistemom zbolijo za pljučnico ali dobijo okužbe ran in zastrupitev krvi. Bacili se razmnožujejo pri temperaturi vode 25–40 °C. Mejna vrednost za pitno vodo je 0 bakterij/250 ml.

ZANESLJIVA MENJAVA VODE

Če torej voda v ceveh miruje in se tudi njena temperatura dvigne se pričnejo bakterije, ki so v njej vedno prisotne, intenzivno razmnoževati. Usedajo se tudi na stene cevi in, če do tega pride, se je takih gojišč težko znebiti. Geberit sanitarno splakovanje zagotavlja zanesljivo menjavo vode povsod, kjer taka nevarnost obstaja. Lahko se nastavi redno periodično splakovanje cevi, s pomočjo temperaturnih senzorjev in senzorjev količine toka pa lahko zagotovimo, da se odvede samo dejansko potrebna količina vode takrat, ko je to potrebno. Tako je mogoče doseči dobro ravnovesje med varnostjo pitne vode in njenim prihrankom.

KOMPAKTNA REŠITEV

Sanitarno splakovanje je integrirano v podometnem splakovalniku. Voda se splakuje v WC školjko, kar odpravi potrebo po dodatnem kanalizacijskem priključku. Zaradi kompaktne oblike, ki ne zahteva dodatnega prostora je integrirano sanitarno splakovanje idealno za uporabo na mestih kjer je stranišče že nameščeno, kjer je malo prostora ali se želi skriti vidna servisna plošča. Za namene vzdrževanja je sanitarno splakovanje dostopno prek odprtine za aktivirno tipko. Za načrtovanje se lahko uporabi Geberit ProPlanner.

NA VOLJO JE VEČ RAZLIČNIH MODELOV

Geberit sanitarno splakovanje je na voljo v obliki nadgrajenih podometnih splakovalnikov z enim ali dvema priključkoma za vodo. Osnovna različica omogoča nastavitev časovno nadzorovanih programov splakovanja, druge variante pa se lahko nadgradijo s senzorji za zaznavanje temperature in količine pretoka. Splakovanje se lahko s pomočjo vgrajene ali dodatne opreme nastavlja na različne načine in se lahko prilagaja posebnostim glede na način uporabe stavbe. Za odčitavanje različnih poročil in spreminjanje nastavitev se lahko uporabi Geberit SetApp. Nekateri modeli omogočajo tudi povezavo s sistemom za upravljanje stavbe prek digitalnega vhoda/izhoda in vmesnika RS485. Vse variante pa imajo sistem javljanja napak, senzor povratnega toka, funkcijo avtomatskega shranjevanja podatkov in možnost testiranja vsake posamezne komponente.

AKTIVIRNE TIPKE

Na splakovalnik se lahko namestijo naslednje mehanske tipke iz serije Geberit Sigma: Sigma01, Sigma10,  Sigma20, Sigma21, Sigma30 in Sigma50. Nanj se lahko namestijo tudi vse vrste keramičnih WC školjk.

Oznake: