NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kamnite blazine

Deli

Francoski oblikovalski studio Smarin je ustvaril komplet blazin, ki posnemajo videz kamenčkov.

Narava v dizajnu seveda ni nov trend, je pa vse bolj priljubljen, zlasti spričo pandemije, ki nas je zaprla v notranjost. Takoimenovan “biofilni dizajn” je v porastu, poudarja pa pozitivne učinke narave v interjerju.

Ustvarjalni studio je zasnoval komplet »prodnatih« blazin, ki spominjajo na širne rečne doline. Imenujejo se Livingstones, na voljo pa so v več različnih velikostih. Njihova zunanjost je izdelana iz čiste volne, učinek kamna pa je pridobljen brez kemičnih barvil. V notranjosti se skrivajo hipoalergena polisilikonska vlakna, ki obdajajo visoko odporno poliuretansko peno Bultex.

Kombinacija materialov ustvarja lahkoten dizajn, ki s sprotno razporeditvijo uporabnikom omogoča prirejanje počivališča po lastnih potrebah. Poleg sivih odtenkov je Smarin zasnoval še barvno različico, ki interjerju doda barvitost. Dizajn konceptualno spominja na studijsko instalacijo La Barricade (2018), ki je z enakim učinkom uporabila goro velikih blazin v izgledu fižola.

Livingstones spodbujajo igrivost, premikanje, plezanje in inovativno interakcijo med človekom in blazino, hkrati pa dodajo element narave in delujejo pomirjujoče s svojo obliko in barvo.

Fotografije: Smarin

Več o biofilnem dizajnu lahko preberete tukaj: 5 biofilnih idej za vaš dom

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč