NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Majhna gesta z velikim učinkom

Majhna gesta z velikim učinkom

Deli

Trajnostna zasnova se pojavlja v številnih oblikah in velikostih. Arhitekt in oblikovalec pohištva, Guillermo Cameron Mac Lean, se pri svojem delu zgleduje po obliki glasbenih inštrumentov. V tem duhu je za špansko blagovno znamko Estepa ustvaril zložljivo visečo luč.

Zasnovana tako, da zavzame čim manj prostora, luč Espina minimalizira količino virov, potrebnih za svoj transport, poleg tega pa porabi najmanjšo možno količino materiala. To ji omogoča zložljiva zasnova, zaradi katere je proces pakiranja precej poenostavljen, uporabnik pa jo preprosto preoblikuje v končno obliko.

Sam senčnik je ustvarjen iz enega lista vezanega lesa, v katerega je izrezana spirala. Ta ustvari učinek harmonike, ko jo obesite iz njene sredine. V njej se nahaja luknja, ki je namenjena pritrditvi vrvice in sijalke. V enem od vogalov je vrezan ročaj, ki uporabnikom omogoča, da svetilo poberejo, kupijo in z lahkoto prenašajo.

Mac Clean se zaradi negativnega učinka transporta na okolje čuti poklicanega k uporabi trajnostnih alternativ in inovativnih pristopov k oblikovanju. S tem izziva naš pogled na uporabo in doživljanje vsakodnevnih predmetov. Viseča svetilka Espina je odličen primer, kako lahko pri oblikovanju ustvarimo manj odpadkov in pomagamo preprečiti prekomerno proizvodnjo izdelkov, hkrati pa gre za preprost in lahko dostopen oblikovni kos.

Fotografije: Estepa

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč