NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Majhna knjižnica – zatočišče v centru mesta

Majhna knjižnica – zatočišče v centru mesta

Deli

V zadnjih dveh letih je realnost globalne epidemije mnogim prinesla veliko stresa, skrbi ter takšnih in drugačnih izgub. Skoraj vsak je v določeni meri dodatno obremenjen, kar vodi v porast duševnih stisk. Knjižnica občutkov studia CAUKIN je bila zasnovana kot umetniška instalacija s poudarkom na duševnem zdravju, mimoidočim je nudila kratek umik iz hitro premikajočega se vsakdana.

Decembra je knjižnica tri tedne dopolnjevala londonski Bishops Square. CAUKIN Studio ga je oblikoval v sodelovanju s terapevti Self Spacea in galerijo Skip, namenjen pa je bil mimoidočim, ki so lahko vstopili v leseno oazo in s pisanjem izrazili svoja čustva. Prostor je bil zgrajen iz biološko razgradljivih materialov in bo recikliran za naslednji projekt studia CAUKIN: šolsko projektantsko-gradbeno delavnico. Interjer je sestavljal majhen prostor s knjižnimi policami, na katerih je bilo deset knjig, vsaka naslovljena z enim od čustev. V vsaki je bilo moč najti napotke terapevtov, ki so pisca spodbudili k razmišljanju. V stiski se marsikdo počuti sam, zato so knjige nudile vpogled v misli drugih, ki se spopadajo s podobnimi situacijami, kar je ustvarilo skupno izkušnjo – človeško izkušnjo.

Kot je navedeno v sporočilu za javnost, prispevanje k izkušnji dnevnika »pomaga raziskati in proslaviti univerzalnost in kompleksnost naših občutkov. Obiskovalci, tudi otroci, so imeli priložnost izmenjati čustva, se razbremeniti svojih skrbi in deliti svoje notranje misli.«

Fotografije: Aron Klein in Katie Edwards

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč