NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Miha Čebulj: Ko krog definira interier

Miha Čebulj: Ko krog definira interier

Deli

Miha Čebulj je eden vidnejših domačih arhitektov. Njegov bogati opus v naš prostor vnaša drzno, dinamično arhitekturo, ki izstopa iz povprečja.

Prenovljeno stanovanje na Bledu je organizirano v tri sklope. Poudarjen turkizni prostorski volumen z integrirano kuhinjo in vgradnimi omarami loči bivalni del stanovanja od vhodnega dela s sanitarijami.

Dnevna soba in spalnica sta razmejeni s steno, ki jo predira velika okrogla odprtina z vstavljenim premičnim ogledalom. Ob odprtem ogledalu se dnevna soba in spalnica povežeta v večji prostor, ki nudi občutek prostranosti. Zaprto ogledalo sobi loči, a hkrati s svojo odbojnostjo ohranja vtis večje dimenzije prostora. Skozi priprto premično ogledalo se ambienta bivalnega dela stanovanja med seboj prelivata v interferenčno celoto.

Krožna geometrija odprtine v steni odzvanja v okroglih mizah, preprogah, oblazinjenem vzglavju postelje ipd. Podvojeni svetlobni prstani okroglih stropnih luči poudarijo dinamičen in večpomenski značaj interferenčnega prostora stanovanja.

Ime projekta: Stanovanje Ble(n)d

Fotografije: Janez Marolt

Lokacija: Bled

Naročnik: Zasebni

Površina: 50 m2

Leto: 2021

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč