NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Miha Čebulj: Vertikalen bivalni prostor

Miha Čebulj: Vertikalen bivalni prostor

Deli

Miho Čebulja smo podrobneje predstavili v članku o njegovi izjemni hiši NB, tokrat pa vstopamo v belino, v kateri je prav tako pustil svoj nezgrešljiv pečat – krivuljo.

Osnova Hiše ŠK je večji odprt prostor nevtralne bele barve. Vanj so strateško umeščene prostorske lupine, ki definirajo različne bivalne ambiente, ki med seboj zvezno prehajajo drug v drugega (bralni kotiček, prostor za dnevni počitek, jedilnica, prostor za igro, glasbeni kotiček s pianinom, prostor za telovadbo), preko pritličja v medetažo in nadstropje.

Izkoriščena je bila obstoječa medetažnost objekta, tako da je bil ustvarjen vertikalni bivalni prostor na različnih nivojih. Tudi tu lupine definirajo podambiente človeškega merila, ki omogočajo različno stopnjo družbene interakcije znotraj družine oziroma z gosti, vse v povezanem, a diferenciranem prostoru. Strategija uporabe lupin se nadaljuje pri organizaciji in oblikovanju zunanjega prostora. Terase, nadstreški in ograje so oblikovani tako, da integralno povezujejo zunanji prostor hiše z bivalnimi prostori.

Ime projekta: Hiša ŠK

Fotografije: Janez Marolt

Lokacija: Ljubljana

Naročnik: Zasebni

Površina: 290 m2

Leto: 2012

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč